KKTC’nin ekonomik olarak Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Faiz Sucuoğlu, “Çünkü siz maalesef ayakları üzerinde duran bir cumhuriyet değilsiniz” dedi. Sucuoğlu, istihdamlar konusunda  ise çarpıcı açıklamalar yaptı...

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Baykan Gürses Özdağ’ın sunduğu “Yeni Güne Merhaba” programına konuk oldu.

CTP ve UBP hükümetinin sorunlarının "Su" ile başladığını anlatan Sucuoğlu, bunun atlatılmasının ardından ise ekonomik protokolde yaşanan görüş ayrılıklarının ortaya çıkmasıyla yeniden ortaklar arasında gerilim yaşandığını ve hükümetin bozulduğunu söyledi.

Sucuoğlu, hükümet ortakları arasındaki görüş farklılıklarının icraata olumsuz yansıdığını söyledi.

Hükümet ortakları arasında uzlaşılan konuların CTP içerisindeki muhalefet nedeniyle hayata geçirilemediğini savunan Sucuoğlu, CTP içerisindeki kutuplaşmaların hükümete yansıdığını söyledi.

KKTC’nin ekonomik olarak Türkiye’nin desteğine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Faiz Sucuoğlu, “Çünkü siz maalesef ayakları üzerinde duran bir cumhuriyet değilsiniz” dedi.

“YARGI VE KIB-TEK İLE İLGİLİ MADDELERDE BAZI DÜZENLEMELER YAPILCAK”

Sucuoğlu konuşmasında tartışmalı Ekonomik Protokol konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Programa son nokta konmadan Yargı ve özelleştirmelerle ilgili bazı maddelerde düzenlemeler yapılması için düşüncelerin aktarılacağını söyledi.

“CTP’NİN YAPTIĞI İSTİHDAMLARA İNANAMAYACAKSINIZ”

Hükümette UBP’nin istihdam talepleri nedeniyle sorunlar yaşandığı iddialarına da değinen Sucuoğlu, bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulunarak “CTP’nin yaptığı istihdamlara inanamayacaksınız” dedi.