Yurdagül Atun

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, SORÖV binasına dokunmak gibi bir niyetleri olmadığını belirtti. Poliklinik yapılacak yerin, SORÖV binasının bitişiği olduğunu dile getiren Sucuoğlu, “Doğuş Hanım evhamlanmasın. 

Bizim poliklinik yapacağımız yer, diş polikliniği ve depo olan yerdir. Oranın bir tuğlasına dahi dokunmayacağız. O kadınları sokağa atacağımızı nasıl düşünebilirler? Biz o kadar vicdansız mıyız” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Doğuş Derya’nın, Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’na ait bir binanın Sağlık Bakanlığı tarafından alınacağına ilişkin sözlerine Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’ndan yanıt geldi. Doğuş Derya’nın zaman zaman ilgi çekmek için bu tür çıkışlarda bulunduğunu savunan Sucuoğlu, oradaki kadınları dışarı atmak gibi bir niyetlerinin olmadığını kaydetti.

“Tam tersi biz o kadınlara destek çıkacağız”

Kadınların sığındıkları binanın sınırına dahi yanaşmadıklarını kaydeden Sucuoğlu şunları söyledi: 

“Biz böyle bir şeyi asla istemiyoruz, Tam tersi biz o kadınlara destek çıkacağız. Doğuş Hanım rahat olsun, evhamlanmasın. Öyle bir şey yok. Doğuş Hanım şimdi ilgi çekmek için yapar.”

“Bizi görünce ‘bizden burayı alamazsınız’ dedi”

Geçtiğimiz günlerde binayı gezmeye gittiklerini, o esnada binaya gelen Doğuş Derya’nın “kimse burayı bizden alamaz” dediğini belirten Faiz Sucuoğlu şöyle konuştu: 

“O binalar olduğu gibi sağlık bakanlığının. Bundan 6 yıl kadar önce devlet burayı sosyal hizmetlere verdi. Geçtiğimiz gün biz binayı görelim dedik, tespit ettik. Atıl vaziyette,  5 odası olan bir bina… Bir odası diş ünitesi, diğer taraflar depo olarak kullanılıyor.  Orada kadın yok... Geçen gün gittiğimizde oraya geldi. Bize ‘burayı alamazsınız’ dedi. Oysa bizim gittiğimiz yerde bir kadın bile yok. Diş ünitesinin yerine gittik, odaları gezdik. 

“Değil oda, tuğlasını almayacağız”

Kadın sığınma eviyle alakası var. Değil oda, tuğlasını almayacağız.  Doğuş Hanım gündem yaratmak için öyle konuşuyor. Söylediğim gibi orası Sağlık Bakanlığının malıdır.  Zamanında bir kısmı kadınların kullanımına verilmişti. Bizim poliklinik yapacağımız yer kadınların bulunduğu yer değil. Bitişikte yer varken kadınlarımızı neden çıkaralım? Bizim yapacağımız, tamamen kadın sığınmanın bitişinden başlayan 5 odası olan, bugün diş ünitesi olarak kullanılan yerdir. 

“Devlet Hastanesindeki kuyrukları azaltacağız”

Bu yaptığımız bir gereksime karşılık vermektir. Dört ana branş ve diş ünitesinin olduğu bu poliklinikle, devlet hastanesinin yükünü azaltacağız. Bunu açarsak ne kuyruk kalır ne bir şey.  Çağlayan, Kaymaklı bölgesi buraya gelecek. Terminale yakın olması, uzaktan hastaneye gelen kişiler için büyük kolaylık olacak. Dolayısıyla insanlar memnuniyetle karşıladı. Sabırsızlıkla hayata geçmesini bekliyorlar. Halkın rahatına olacak bir çalışmanın bu tür iddialarla karalanması son derece yanlış…”

“SORÖV’e dokunmaya kalkan, karşısında kadınları bulur!"

Doğuş Derya sosyal medyada yaptığı paylaşımında Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’na dokunmaya kalkanların, karşısında kadınları bulacağı yönünde bir paylaşımda bulunmuştu.