Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC’de ekonomide atılım sağlayacak en önemli sektörlerden birinin turizm olduğunu vurguladı. Sucuoğlu, “Yaptığımız planlamaya göre, 35 bin yatak, 3 milyon turist KKTC’nin gerçek anlamda kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu onuruna dün akşam Girne Archway Restaurant’ta yemek verdi.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, TC Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunduğu yemeğe, Turizm Bakanlığı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı müsteşar ve daire müdürleri de katıldı.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, TC Kültür ve Turizm Bakanı Topçu’nun ziyaretinde, her iki bakanlığın ekiplerinin dün öğleden itibaren kültür ve turizm konusunda önümüzdeki süreçte yapılacak işbirliği konularını görüştüklerini belirtti.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın KKTC turizminin gelişmesine katkı koymaya devam edeceğini söyleyen Sucuoğlu, KKTC’de ekonomide atılım sağlayacak en önemli sektörlerden birinin turizm olduğunu vurguladı.

Amaçlarının; önümüzdeki süreçte yatak kapasitesinin artması ve turist sayısının istenilen düzeye çıkması olduğunu dile getiren Sucuoğlu, “Yaptığımız planlamaya göre, 35 bin yatak, 3 milyon turist KKTC’nin gerçek anlamda kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Bu amaçla, Avrupa’dan gelen turistler yanında, Anavatan Türkiye insanını kültür turizmi adı altında Kuzey Kıbrıs’ta misafir etmek istediklerini dile getiren Sucuoğlu,”KKTC’de görülmesi, gezilmesi gereken çok fazla zengin tarih ve kültür var. Biz bu kültürü, bu güzellikleri Anavatan’da yaşayan soydaşlarımızla, Türk insanıyla paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

EVREN

Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren de, bakan Yalçın Topçu’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Kıbrıs’ın bir kültür adası olduğunu vurgulayan Evren, “Turizmle beraber adamızın güzelliklerini tanıtmak ve sizlerle beraber daha ileriye götürmek için çaba içerisindeyiz” dedi.

3-217.jpg

TOPÇU

TC Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da, ziyarette kendisine ve ekibine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, Asrın Projesi’nin hayata geçmesinden kısa süre sonra KKTC’de bulunmaktan onur duyduğunu belirtti.

“Su hayattır, su gittiği yerde ticareti geliştirir, turizmi arttırır, kültürlenmeyi, toplumların birbiriyle kaynaşmasını, tanışmasını sağlar” diyen Topçu, Asrın Projesi’nin hayata geçmesinde emeği geçen TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, tüm yetkililere, çalışanlara, Anadolu halkına teşekkür etti.

Suyun gittiği yere barışı, huzuru ve bereketi getirdiğini kaydeden Topçu, “Sanıyorum ki, ileriki günlerde KKTC’nin değerli yöneticileri buranın yönetimini ve işletmesini öylesine yapacaklar ki, öncelikle kendilerinin ve burada yaşayan soydaşlarımızın istifadesine sunacakları gibi aynı zamanda komşularının istifade etmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

Müzakere sürecinin devam ettiğini anımsatan Topçu,  “Anavatan Türkiye ve garantör ülke olarak istediğimiz: eşit siyaset, eşit toplum, mütekabiliyet esasına göre hak ve hukukların belirlenmesi ve her iki toplumun da kazan kazan esasına göre barış içinde huzur içinde mutlu bir şekilde yaşayacağı bir yönetim tayin edilmesidir” dedi.

Topçu, TC Hükümeti ve devletinin bu güne kadar kültür ve turizm alanında KKTC’ye yaptığı katkıları daha ileriye götürmeyi hedeflediklerini de söyledi.

Kültürel varlıklar tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve turizmiyle, Akdeniz’in incisi olan KKTC’nin, aynı zamanda dünyanın elması da olabileceğini belirten Topçu, bugün yapılan toplantılarda, KKTC turizminin, bir dünya markası haline gelebilmesi için neler yapılabileceğinin de ele alındığını kaydetti.

Denizi, güneşi altın kumsalları, görülmeye değer çok güzel tesisleri olan KKTC’nin aynı zamanda çok zengin bir tarihe ve kültüre sahip olduğunu belirten Topçu, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC’yi bir dünya markası yapmak için çalışırken, bir yandan da önceliği Anadolu insanına vererek Anadolu insanının Kıbrıs’ı daha yakından tanımasına fırsat yaratılacağını söyledi.

Archway Restaurant’taki yemeğin ardından TC Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu KKTC’den ayrıldı. Topçu’yu Ercan Havalimanı’ndan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu uğurladı.