Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği yetkililerini kabul etti.

Bakanlık açıklamasına göre, ziyarette konuşan Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Kaymakamzade, amaçlarının nörolojik hastalıklar konusunda halkı bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Kaymakamzade, nörolojik hastalıkların tanınması, nedenlerinin belirlenmesi, tedavisi ve hastalıkların önlenmesi konusunda çalışmalar yapılması ve bunların bir çatı altında toplanması amacında olduklarını anlattı.

Öncelikle halkı nörolojik hastalıklar konusunda bilgilendirmeyi misyon edindiklerini, özellikle unutkanlık, alzheimer ve felç (inme) konularında dikkat edilmesi gereken hususları halk ile paylaşmak istediklerini belirtti.

Nörolojik hastalıklar ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile ortak projeler üretebileceklerini söyleyen Kaymakamzade, halkın uyarıları dikkate alması gerektiğini de söyledi.

SUCUOĞLU: “FARKINDALIK ÖNEMLİ”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise halkı bilgilendirme ve böyle önemli tedavilerin yaygınlaştırılması çalışmalarına her zaman destek vereceğini söyledi.

Bakan Sucuoğlu nörolojinin zor bir hastalık dalı olduğunu bu nedenle farkındalığın artırılması gerektiğini söyleyerek, dernek yetkililerinin özverili çalışmalarından ötürü memnun olduğunu belirtti.

Nörolojinin birçok konusunda kamu spotu oluşturulması ve yapılacak olan bu kamu spotları ile halkın daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Nöroloji Derneği ile her zaman işbirliği halinde olacaklarını vurguladı.

Sağlık konusunda önceden alınabilecek tedbirler ile bazı hastalıkların önüne geçilebileceğini de dile getiren Sucuoğlu, bu konuda dernek yetkililerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.