Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu sabah Lefkoşa Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret ederek, Bakanlık ve hastane yetkilileriyle birlikte incelemelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu, tüm servisleri tek tek ziyaret ederek, hastanede tedavi gören hastalar ile sohbet edip, şikayetlerini dinledi.

Hastane ziyaretinin ardından açıklama yapan Sucuoğlu, hastanenin yıpranmış ve tadilata ihtiyacı olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkına böylesi bir hastanenin yakışmadığını söyledi.

"FİZİKİ ALTYAPI UYGUN DEĞİL"

Hastanenin fiziki alt yapısının psikiyatri tedavi alan hastalar için uygun olmadığını dile getiren Sucuoğlu, yardımsever iş adamları ile görüşeceğini ve onların desteğini de alarak hastanenin yeniden bakım ve tadilatının yapılacağını vurguladı.

Lefkoşa’ya yapılacak yeni hastane binasıyla hastaların yeni binaya taşınacağını da söyleyen Sucuoğlu, “Yeni hastaneye taşınacağız diye mevcut hastaneyi atıl durumda bırakacağız anlamına gelmez” dedi.

Madde bağımlılarının, kronik ve akut hastaların bir arada tedavi gördüklerini belirten Sucuoğlu, madde bağımlısı olan hastaların farklı bir binada tedavi görmeleri gerektiğini, madde bağımlıları için yeni bir binanın da hazır olduğunu ifade etti.

1463650402.jpg