Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, AB Destek Ofisi Müdürü Michela Foresti, Dünya Bankası Projesi Takım Lideri Enrique Aldaz Carroll ve beraberlerindeki heyet ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası ile imzalanan sözleşme çerçevesinde, 2016 yılı içerisinde sürdürülecek olan çalışmalar kapsamında mali açıdan sürdürülebilir kamu yönetimi organlarının modern, etkili ve mali açıdan sürdürülebilir şekilde oluşturulması yönünde Turizm Bakanlığı’nın stratejik planlama ve koordinasyon kapasitesi incelenip, kılavuz rehber hazırlanarak çalıştay düzenlenmesi hedefleniyor.

Ayrıca, çözümün ve Yeşil Hattın ortadan kalkmasının ticari ve ekonomik etkileri başlığı altında; temel ekonomik sektörler olan tarım ve turizm sektörlerine ilişkin detaylı analizler yapılarak bu sektörlerin rekabet edebilirliğinin artırılması ve ekonomik büyüme oranlarına katkı sağlamaları yönünde çözüm önerileri getirilmesi hedefler arasında.

Turizm Bakanlığı ile yürütülmeye başlanacak bir diğer proje ise Özel Sektörün Gelişiminin Desteklenmesi için Yönetim ve İş Geliştirme Hizmetlerine yönelik Teknik Destek Programı. Bu proje kapsamında Turizm Bakanlığı’nın ihtiyaç duyacağı Eko veya Agro Turizmine yönelik çalışmalara teknik destek verilecek.

Dünya Bankası ve AB Destek Ofisi ile turizm sektörüne ilişkin detaylı analizler yapılarak bu sektörlerin rekabet edebilirliğinin artırılması ve ekonomik büyüme oranlarına katkı sağlamaları yönünde çözüm önerileri getirilmesi hedefleniyor. Bu konuda Turizm Bakanlığı’nın oluşturacağı bir ekiple birlikte çalışma kararı alındı.