Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Güzelyurt’ta yeni inşa edilecek hastanenin projesinin kasım ayı sonunda tamamlanmasının ve temelinin de aralık ayı sonunda atılmasının planlandığını söyledi.

Sucuoğlu, Güzelyurt’a yapılması düşünülen hastane projesi konusunda geçmiş yıllarda Planlama ve inşaat Dairesi’nce başlatılan hastane projesinin ivedi olarak yeniden ele alınması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’le birlikte gerekli talimatların 15 gün önce verildiğini belirtti.

Güzelyurt’a yapılması düşünülen yeni hastane projesi konusunda Güzelyurt Sivil Toplum İnsiyatifi’nin davetlisi olarak düzenlenen toplantıya katılan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Güzelyurt Hastanesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Bakan Sucuoğlu, yaklaşık iki saat süren toplantıda, yeni hastane binasının proje çalışmalarının detaylarını sivil toplum örgütleri ile paylaşarak, soruları yanıtladı.

Sucuoğlu, yapılacak hastane binasının 3 katlı ve 16 bin 560 metre kare kapalı alana sahip olacağını belirterek, hastanede; poliklinik, dahiliye, kadın doğum, çocuk, göz, kulak-burun-boğaz, cerrahi, üroloji, fizik tedavi, ortopedi bölümleri, biyokimya, patoloji, bakteriyoloji, hematoloji laboratuvarları, hemodiyaliz, eczane, EKG ve röntgen odaları ile 2 lokal ameliyathane bulunacağını anlattı.

PROJE KASIM SONU TAMAMLANACAK

Planlama ve İnşaat Dairesi’nin teknik elemanlarının mimari projelerin yanı sıra mekanik, statik ve elektrik projelerinin çalışmalarını başlattığını ifade eden Bakan Sucuoğlu, projenin, Planlama ve İnşaat Dairesi’nce kasım ayı sonunda kadar tamamlanacağı kaydetti.

TEMEL ATMA ARALIK SONU

Bakan Sucuoğlu, ihale dosyasının aralık ayının ilk haftasında Merkezi İhale Komisyonu’na ulaştırılması sonrasında ise, ihalenin aralık ayı ortasında sonuçlanıp, Aralık 2016 sonu itibarıyla hastanenin temellerinin atılmasının planlandığını söyledi.