Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, tüm halkı Pazar günü bisiklet sürmeye davet etti.

Bakanlık Basın Bürosu’nda yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir’i kabul etti. Kabulde Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Ekmekçi de hazır bulundu.

ADADEMİR

Kabulde konuşan Federasyon Başkanı Ekin Adademir, yarın başlayacak olan 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu kapsamındaki etkinliklere Bakan Sucuoğlu’nu  da davet etti.

6 yabancı ülkeden sporcuların katılımıyla 100 civarında sporcunun yarışacağı organizasyonun “sürdükçe keşfet” sloganı ile yapılacağını  söyleyen Adademir, böylesi organizasyonların bisiklet turizminin teşvik edilmesi açısından da önemli olduğunu söyledi.

Organizasyonun yabancı takımlara ülkenin tanıtımının yapılması açısından da büyük katkı sağlayacağını ifade eden Adademir, 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu sayesinde, sağlıklı yaşamın ve bisiklet kullanımının teşvik edilmesi adına farkındalık yaratılacağını dile getirdi.

Adademir, organizasyonun 3 etap halinde yapılacağını da söyleyerek ilk iki gün profesyonel sporcuların yarışacağını üçüncü gün ise organizasyonun halka açılacağını söyledi.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu,  organizasyonun ilk kez düzenlenecek olması ve uluslararası boyutta olmasının gurur verici olduğunu söyleyerek, tüm halkı hafta sonu bisiklet sürmeye davet etti.

Sucuoğlu, bisiklet turizminin ülke doğasına, havasına ve iklimine çok uygun bir turizm modeli olduğunu da söyleyerek, organizasyonun önemine dikkat çekti.

Ülkede bisiklet sürmenin çok keyif verici olduğunu da dile getiren Sucuoğlu, bakanlık olarak yürüyüş ve bisiklet yollarının yapımı için çalışmaları devam ettirdiklerini  belirtti.

Sucuoğlu, düzenlenen organizasyon sayesinde hem ülkenin tanıtımının yapılacağını, hem de ülkede bulunan tarihi güzelliklerin keşfedileceğini de söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.