Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin, daha sağlıklı ve hijyen bir hizmet vermesi için tamirat çalışmalarının başlatılacağını belirtti.

112 acil ambulans servisinde verilen hizmetin daha hızlı ve modern hale getirilmesi için de yakın bir zamanda “dijital ambulans takip ve yönlendirme sistemine” geçileceğini kaydeden Sucuoğlu, kurulacak dijital dev ekranlar sayesinde, ambulansların nerede olduğu ve nerelere yönlendirileceği konularında daha hızlı hareket etme imkânı olacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, başhekim Dr. Ersan Berksel ile hastanede incelemelerde bulundu.

Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı ve hastane yetkililerinin de hazır bulunduğu ziyarette, tüm servisleri gezerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyen Sucuoğlu, hastanenin acil ihtiyaçlarının süratle çözümlenmesine yönelik gerekli önlemleri erken zamanda alacaklarını belirtti.

“POLİKLİNİK BİNASI YETERSİZ”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi poliklinik binasının yetersiz kaldığını söyleyen Sucuoğlu, ilk etapta polikliniğe ek bina yapılacağını ve sağlık hizmetini artıracaklarını ifade etti.

Hastane içerisinden geçen derede de incelemelerde bulunan Sucuoğlu, akan su ve yosunların hoş bir görüntü olmadığı derenin yaz aylarında daha büyük sıkıntılara neden olacağını söyledi.

Dere içerisinde akan suyun kapalı bir şekilde oluşturulacak büzlerin içinden akması için talimat veren Sucuoğlu, böylelikle kötü görüntü ve kokunun ortadan kaldırılacağını vurguladı.

1462357477.jpg

“DERE RUTİN OLARAK TEMİZLENECEK”

Derenin sürekli olarak temizlendiğini fakat insan gücü ile yapılan temizliğin yetersiz olduğunu dile getiren Sucuoğlu, belediyelerden destek alarak, rutin bir şekilde dere içindeki yosunların temizleneceğini söyledi.

Hastanenin eski bir hastane olması ve zaman zaman hasar gören yerlerin tadilat ve onarım işlerinin yapılmasının şart olduğunu söyleyen Sucuoğlu, gerek Sağlık Bakanlığı’nın katkıları ile, gerekse yardım sever iş adamları ve şirketlerin desteğiyle hastanenin tamirat ve tadilatının yapılacağını belirtti.

Sucuoğlu, servislerdeki odaların yeniden restore edilmesi, tuvalet, banyo ve çeşme gibi aksamlar değiştirilerek, hastanenin daha sağlıklı ve hijyenik bir hizmet vermesi için çalışmaların başlatılacağını kaydetti.

“HASTANEYE İKİ YENİ ASANSÖR İLAVE EDİLECEK”

Hastane içerisinde bulunan mevcut asansörlerin tüm işler için kullanılmasının doğru olmadığını söyleyen Sucuoğlu, ziyaretçilerle, ameliyata giden hastaların ve çöplerin ayni asansörlerle taşınmasının yanlış olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, hastane dışından monte edilecek 2 yeni asansörün hasta ziyaretçileri için kullanılacağını, diğer işlemlerin ise mevcut asansörler ayrıştırılarak yapılacağını ifade etti.

“112 ACİL AMBULANS SERVİSİNE YENİ SİSTEM”

Hastane bünyesi içerinde hizmet veren 112 acil ambulans servisini de gezen bakan Sucuoğlu, 112 servisinin çok önemli bir hizmet verdiğini, bu nedenle burada verilen hizmetin daha hızlı ve modern hale getirilmesi için destek vereceklerini söyledi.

Yakın bir zamanda dijital ambulans takip ve yönlendirme sistemine geçileceğini dile getiren Sucuoğlu, kurulacak dijital dev ekranda ambulansların nerede olduğu ve nerelere yönlendirileceği konularında daha hızlı hareket etme imkânı olacağını belirtti.

Adanın her yerinde aynı hizmeti verebilmek için böylesi bir yöntemin tercih edildiğini söyleyen Sucuoğlu, 112 servisinin hızlı hareket etmesi gereken bir servis olduğunu, kaybedilecek 1 dakikanın bile hayati önem taşıdığına işaret etti.

1462357476.jpg

“PARK YERİ YENİDEN DÜZENLENECEK”

Park konusunda da rahatlama getirmek için hastane önünde bulunan park yerinin içerisinde yer alan bariyerlerin sökülerek, yeni bir düzenlemeye gidileceğini söyleyen Sucuoğlu, kapasite artırımı için bir proje çalışması yapılacağını ve mevcut park yerinin daha verimli kullanılacağını kaydetti.

“ONKOLOJİ HASTANESİ KISA SÜRE İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK”

Faiz Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yanına inşa edilen Onkoloji Hastanesi’nin de yapısal işlerinin tamamlandığını söyledi.

Sucuoğlu, acil servis ile Onkoloji Hastanesi arasında yapılması gereken tünel inşaatının da ilgili firma tarafından kısa süre içinde yapılıp, tamamlanacağını belirtti.

Çağdaş ve modern bir hastane yapıldığını ifade eden Sucuoğlu, ülkede eksikliği ciddi şekilde hissedilen Onkoloji Hastanesi’nin en iyi şekilde çalıştırılıp, hizmet verebilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

1462357478.jpg

“YENİ HASTAHANE İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK”

Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa’ya yeni ve çağdaş bir devlet hastanesi yapılmasının zamanı geldiğini de belirterek, mevcut hastanenin altyapı ve birçok açıdan eksiklikleri olduğunu, bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın daha önceden başlatmış olduğu yeni hastane binası çalışmalarının önümüzdeki günlerde süratle ele alınacağını ifade etti.