Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yerli üretimin turizm sektörüne entegre edilmesi için başlattığı çalışmalar çerçevesinde, Hayvan Üreticileri Birliği ile bir araya geldi.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Mustafa Naimoğluları başkanlığındaki Hayvan Üreticileri Birliği yetkilileri ile görüşen Bakan Sucuoğlu, yerli üretimin özellikle otel ve restoranlarda tüketilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Daha önce Narenciye Üreticileri, Süt Üreticileri ve Otelciler ile görüşmelerde bulunan Sucuoğlu, önümüzdeki haftalarda genişletilmiş bir toplantı düzenlemeyi amaçladıklarını kaydetti.

Narenciye Üreticileri, Süt Üreticileri, Hayvan Üreticileri Birliği ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği yetkililerinin yanı sıra ilgili Bakanların da toplantıya davet edileceğini söyleyen Sucuoğlu, sorunları hep birlikte çözecekleri ifade etti.

Sucuoğlu, yerli üretimi fiyatlandırmanın en makul şekle nasıl getirilebileceği ve yerli ürünleri üreticiden direkt turizm sektörüne yönlendirme konularının tüm tarafların da katılacağı toplantıda değerlendirileceğini söyledi.

Turizmden para kazanan ülkelerde yerli üretime çok önem verildiğini de ifade eden Sucuoğlu, Antalya pazarını örnek göstererek, Antalya’da % 90 oranında yerli ürün kullanıldığına işaret etti.