Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, 31 Ekim’de yapılacak Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlık seçiminde partinin çok güçlü çıkması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle bu dönemde hükümetin bozulması veya bir erken seçim karar alınmasının ülkeyi kaosa sürükleyeceğini vurguladı.

Parti içi meseleleri televizyon kanallarında veya gazetelerde tartışılarak partiye zarar verilmesinin doğru olmadığını söyleyen Sucuoğlu, "Kimsenin bu partiye bunu yapmaya hakkı yoktur. Parti tabanı bu konuşmalara çok üzülüyor" dedi.

Sucuoğlu UBP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1976’dan buyana ilk kez kurulan koalisyon hükümetinin; ki bunun da 50 Milletvekilinden 39’unun Mecliste temsil edildiği bir koalisyon hükümeti olduğunu dile getirerek, halkın bu hükümetten ciddi bir reform ve radikal değişikliklerin olmasını beklediğini kaydetti.

"HALKIN ORTAK ÇIKARLARI İÇİN BU HÜKÜMET KURULDU"

Sucuoğlu, sağ ve sol düşünceden ziyade halkın çıkarlarını ve önünü açmak için çok zorlukla bu koalisyon hükümetinin ortaya çıktığını belirtti.

Her iki partinin yönetim kadrolarının tabanlarına bunları anlatmakta ciddi zorluklar yaşadığına da dikkat çeken Sucuoğlu, yıllardır rakip olan iki tarafın bir çatı altına girmesinin kolay olmadığını ve Genel Başkanların yaptığı bu koalisyonun hiç de küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

"BAKANLAR KURULU UYUMLU ÇALIŞIYOR"

Bakanlar Kurulu’nun uyum içerisinde çalıştığını ve çoğu kararların da büyük oranda oybirliğiyle alındığını dile getiren Sucuoğlu, “ Hedef halkın önünü açmaktır. Hedef partizanlığı bir tarafa bırakarak Kıbrıs Türk halkının bu ekonomik krizden nasıl çıkarılacağı ve refahın nasıl artırılacağı yönündedir" dedi.

"HÜKÜMET DEVAM ETMELİ"

Bu hükümetin en azından bir seçime kadar devamının olması gerektiğini dile getiren Sucuoğlu, kişisel sorunlar ve kişisel menfaatler için böyle büyük bir koalisyonun bozulması ve erken seçime gidilmesinin bu ülkeye ne getireceğinin herkes tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ve hükümetin 2018 yılına kadar devam etmesi temennisinde bulundu.

Yapılacak bir erken seçimin herhangi bir partinin tek başına hükümete gelmesine yeterli olmayacağını söyleyen Sucuoğlu, erken seçim olması halinde yine bir koalisyon hükümetinin olma ihtimalinin yüksek olmasından dolayı herkesin attığı adımları iyice düşünmesi gerektiğini kaydetti.

"KİMSENİN UBP TABANINA VE HALKA SORUN YARATMAYA HAKKI YOK"

Ulusal Birlik Partisi’nin 2013 yılında dünya tarihinde olmamış bir deprem yaşadığını, maddi, inanç ve taban anlamında partinin çok ciddi boyutta kan kaybettiğini söyleyen Sucuoğlu, “Dolayısıyla ayni süreci kimsenin tabana ve halka yaşatmaya hakkı yoktur” dedi.  
Tabanda ciddi bir sorgulama başladığına dikkat çeken Sucuoğlu, bunun bir parti için büyük bir tehlike olduğunu söyleyerek, tüm sorumlu kişilere özellikle bu süreçte çok daha sağ duyulu ve çok daha kucaklayıcı olmalarını rica etti.

PARTİ TABANI TAVANDAN KUÇAKLAŞMA BEKLİYOR

Parti tabanının tavandan kucaklaşma beklediğini, ayrışma beklemediğini, saygı ve sevgi beklediğini dile getiren Sucuoğlu, “Eğer ayrışma küskünlük, dargınlık, gazeteler ve basın yoluyla şikayetler artar partinin iç meseleleri parti içerisinde görüşülmesi tartışılması gerekirken bunun televizyonlarda kamera önlerinde, gazetelerde her gün çeşit çeşit demeçlerle gündem olunması, bu partiye zarar getirir” dedi.

İÇ KONULAR TV KANALLARINDA TARTIŞILMAMALI

Herkesin aday olabileceğini fakat parti konularının parti içerisinde tartışılmasının şart olduğunu dile getiren Sucuoğlu, iç konuları televizyon kanalarında tartışmanın partiye ciddi zarar vereceğini ve tabanı üzeceğini kaydetti.

ÜYE YAZILIMINDA HİÇ BİR SORUN YOK....HERŞEY TÜZÜĞE UYGUN YAPILDI

Tüzüğün oy birliğiyle geçtiğini anımsatan Sucuoğlu, tüzükte, ilçelere veya gelen merkeze kayıt yapılabileceği söylendiği, tüzük gereği birçok kişinin ilçeye birçok kişinin de merkeze gidip kayıtlarını yaptırdığını söyledi ve eğer bu konuda şikayet olması halinde bunun sorgulanması gerektiğini, böyle bir üye yazılmasının görüşülüp konuşulduğunu belirtti. 

Tüzüklerin partilerin anayasası olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, şuanda üye yazılımıyla ilgili hiçbir sorun olmadığını kaydetti.

KURULTAYIN SONUCU HÜKÜMETİN DEVAMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Hükümetin devamıyla ilgili kurultayın sonucunun çok önemli olduğunu dile getiren Sucuoğlu, kurultaydan UBP’nin güçlü çıkması gerektiğini vurguladı.

Partinin bu kadar kısa sürede ikinci bir krizi tolere etme şansı olmayacağını düşündüğünü söyleyen Sucuoğlu, kurultaya ya tek aday ya da adayların kendi aralarında yapacakları anket veya mutabakat sonucunda altı aday yerine iki kişinin yarışabileceği bir yarışın olmasının faydalı olacağını belirtti.

ALTI ADAYIN OLMASI PARTİ İÇİNDE ÇOK BENİMSENMEDİ

Bir partide altı adaylı bir yarışa bugüne kadar rastlanmadığını dile getiren Sucuoğlu, parti içinde de bunun çok benimsenen bir tavır olmadığını düşündüğünü kaydetti.

Kıbrıs konusunda gelinen bu süreçte genel başkanlık seçimlerinde, herhangi bir aday çıkmadan gidilmesinin faydalarını  da anlatan Sucuoğlu, bu kritik dönemden sonra , yani bir iki sene sonra yine seçime gidilebileceğine dikkat çekti.

Genel Başkan adaylarına başarılar dileyen Sucuoğlu, kurultay sürecinin çok soğuk kanlı geçmesi ve adayların tv kanallarında gezerek şikayet etmemesi gerektiğini vurgulayarak, partiye ve tabana kimsenin zarar vermemesi gerektiğini söyledi.