Sağlık Bakan Faiz Sucuoğlu, sağlık merkezlerine başlattığı ziyaretler kapsamında Geçitkale ve İskele bölgesini ziyaret ederek bölgedeki sağlık merkezlerini inceledi.
  
Bakanlığından verilen bilgiye göre, ilk olarak Geçitkale Sağlık Merkezini ziyaret eden Sucuoğlu, sağlık çalışanları ve vatandaşların şikayet ve önerilerini dinledi.

Sağlık Merkezinin akşam 12’den sonra hizmet vermediğini ifade eden vatandaşlar, Bakan Sucuoğlu’ndan Sağlık Merkezinin 24 saat hizmet vermesini talep etti.

Sağlık Merkezinin bir takım eksiklikleri olduğunu, bu eksiklerin giderilmesi için gerekli desteğin verileceğini ifade eden Sucuoğlu, en büyük sıkıntının ise doktor, hemşire ve personel eksikliği olduğunu söyledi.

İskele Sağlık Merkezi’ni de ziyaret eden Sucuoğlu, İskele’nin KKTC’nin beş ilçesinden biri olduğunu, Güzelyurt’ta olduğu gibi İskele’ye de tam donanımlı bir hastanenin şart olduğunu söyledi.

Öncelikle var olan Sağlık Merkezinin iyileştirilmesi veya gerekirse mevcut binanın ikinci katının yapılması ile hizmet kalitesinin artırılacağını belirten Sucuoğlu, doktor eksikliğinin de yakın zamanda giderileceğini kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, ziyaretler esnasında hastalar ile sağlık personelinin sorunlarını dinlerken, yürütülen hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Yapılan ziyaretlerin önemine de değinen Sucuoğlu, var olan sıkıntıları yerinde görme fırsatı bulduklarını, söz konusu ziyaretlerin bu anlamda çok faydalı olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, İskele bölgesinin gelişen ve büyüyen bir bölge olduğunu dolayısıyla bölgede sağlık altyapısının geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, bölgede bulunan Bafra Turizm Bölgesi nedeni ile bir çok turistin konaklama yaptığını, bu nedenle sağlıklı bir hizmet vermek için İskele bölgesindeki sağlık merkezlerine gereken ilgiyi göstereceklerini belirtti.