Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde Rauf R.Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça da hazır bulundu.

Kabulde,  Shahidov Bakan Sucuoğlu’na “Sıfır Noktası” isimli kitabını takdim etti.

SUCUOĞLU “KARDEŞLİK İLİŞKİLERİNİ DAHA İLERİ NOKTALARA TAŞIMAYA AÇIĞIZ”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Genel Başkanı Ahmet Shahidov’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasında var olan kardeşlik ilişkisini daha ileri noktalara taşıyabilme adına her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Turizm alanında yapılacak işbirliği sayesinde iki ülke insanlarının kültürel açıdan birbirlerini daha iyi tanıyabileceğini ifade eden Sucuoğlu, Azerbaycan daveti için de teşekkür etti.

SHAHİDOV  “KUZEY KIBRIS’I ÇOK SEVDİM”

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Genel Başkanı Ahmet Shahidov ise Kuzey Kıbrıs’ı çok sevdiğini ve burada birçok dostluk kurduğunu söyledi.

Azerbaycan ve KKTC’nin turizm alanında işbirliği konusunda çalışma yapabilmesi için Turizm Bakanı Sucuoğlu’nu Ekim ayında Azerbaycan’a davet eden Shahidov,  Bakan Sucuoğlu’na 2013 yılında kaleme aldığı  “Sıfır Noktası” adlı kitabından bahsetti.