Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ITB Berlin 2016 Fuarı’nda KKTC standını ziyaret ederek Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ile görüştü.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Ünal’ın ziyareti sırasında yaptığı açıklamada,  her fırsatta Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal  ile bir araya geldiklerini ve desteklerini aldıklarını ifade ederek, Türkiye ile her konuda işbirliği yapmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre Sucuoğlu, bu yıl bölgede yaşanan olumsuzluklardan turizmin de etkilendiğini ifade ederek, Türkiye ile yapılan çalışmalarla bu olumsuz havayı olumluya dönüştürmek için çalıştıklarını belirtti.

“FBI ARAŞTIRMASINA GÖRE KIBRIS DÜNYADA BEŞİNCİ EN GÜVENİLİR BÖLGE”

Amerikan FBI servisinin dünya genelinde yaptığı araştırmaya göre Kıbrıs adasının dünyada beşinci, 5 milyondan az nüfuslu ülkelerin içerisinde de birinci en güvenilir bölge seçildiğini belirten Sucuoğlu, “Yaşanan olumsuzluklara rağmen böylesi güzel haberlerin gelmesi ülke turizminin önünün açılması açısından önemli bir göstergedir.” dedi.

KKTC’nin ada ülkesi olmasından dolayı ulaşım konusunda da birtakım sıkıntılar yaşandığını dile getiren Sucuoğlu, alternatif planlar üretmeye başladıklarını ve THY yetkilileriyle de görüşerek bu sorunların en aza indirilmesi için önümüzdeki günlerde İstanbul’a gidebileceklerini vurguladı.

1457695854.jpg

MÜCADELE TARİHİ MÜZESİ GÜNDEMDE

Kıbrıs Türk mücadele tarihini konu alan bir müze oluşturma düşünceleri olduğunu da dile getiren Sucuoğlu, bu düşünceyi Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a da aktardığını ve olumlu görüş aldığını söyledi.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı’nın ortak çalışmalar yapmak için önümüzdeki haftalarda bir araya geleceğini de kaydeden Sucuoğlu, bu toplantının Bakan Ünal’ın program yoğunluğundan ötürü Ankara’da yapılabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin KKTC turizmi ile yakından ilgilenmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Sucuoğlu, ziyaretinden ötürü Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a Lefkara işi bir tablo hediye ederek, teşekkürlerini ifade etti.

ÜNAL

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da, Kıbrıs Türk halkının Türkiye için her zaman ayrı bir yeri olduğunu ve KKTC Turizm Bakanlığı ile iş birliği yapmaktan ötürü mutlu olduklarını söyledi.

Ünal, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun ulaşım ve milli mücadele müzesi oluşturma fikrine sıcak baktıklarını ve bakanlık olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

İstanbul’un 1453 fetih konulu panorama benzeri bir müzenin Kıbrıs Türk mücadele tarihini konu alarak hazırlanmasının KKTC turizmine de katkı sağlayacağını belirten Bakan Ünal, gerekli girişimlerin başlaması için talimatlarını verdi.

Turizmde yaşanan olumsuzluklardan ötürü yoğun bir tempoda çalıştıklarını beliren Bakan Ünal, en kısa sürede KKTC’ye gelerek temaslarda bulunacağını da ifade etti.