Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

Sağlık Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Bakan Sucuoğlu, Ertan Ersan başkanlığındaki Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni kabulünde sağlık konusunu görüştü.

SUCUOĞLU: “KKTC’NİN GERÇEK SAHİPLERİSİNİZ”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, derneği kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kıbrıs konusunda büyük hizmetleri olan Şehit Aileleri ve Malul Gazilerin her zaman başlarının tacı ve KKTC’nin gerçek sahipleri olduğunu” söyledi.

Onların toplum içinde önemli bir yeri olduğunu belirten Sucuoğlu,  toplumun her kesimi ve  ailesinde şehitlerin bulunduğuna işaret etti.

Derneğin taleplerine hassasiyetle yaklaştıkları, sorunlarının çözülmesi için gayret gösterdiklerini belirten Sucuoğlu, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde ileri tetkik ve tedavi için girişimde bulunacağını vurguladı.

Dernek üyelerine sağlık konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden  Sucuoğlu, “tüm halkımıza olduğu gibi Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ne de kapımız her zaman açıktır” dedi.

ERSAN: “DEVLET HASTANELERİNE VERDİĞİ HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ise, sağlık alnında Bakan Sucuoğlu’nun yapmakta olduğu çalışmaları memnuniyetle takip ettiklerini belirterek,  çalışmalarında başarılar diledi.

Devlet hastanelerine, dernek üyelerine verdiği hizmetler için teşekkür eden Ersan, zaman zaman ilaç eksikliği yaşandığı ancak bunun dışında başka şikayetleri bulunmadığını dile getirdi.

Ersan, dernek üyelerinin KKTC’de yapılmayan ameliyatlarında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesine gönderilebilmeleri için destek talep etti.