Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Rusya’nın Moskova kentinde 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı’nda, Kuzey Kıbrıs’ın, bakir kalmış doğasıyla Rus turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, geçtiğimiz yıl KKTC’yi 15 bin Rus turistin ziyaret ettiğini, 7 bin kişinin ise turistik tesislerde konakladığını anımsattı.

Sucuoğlu, Rusya’nın Moskova kentinde 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu bu yıl Rusya’da düzenlenen turizm fuarının diğer yıllara oranla farklı olduğunu, Türkiye’nin, Rusya ile yaşadığı gerginlik dolayısı ile fuara katılmadığını söyledi.

Bakanlık olarak her yıl Rusya fuarına davet edildiklerini ve bu yılda fuardaki yerlerini aldıklarını belirten Bakan Sucuoğlu, 4 gün süren etkin bir tanıtım kampanyası yürüttüklerini kaydetti.

Rusya devletiyle Türkiye’nin yaşadığı olumsuz ilişkilerden ötürü Türkiye’nin fuarda tanıtım yapamadığını ifade eden Sucuoğlu, bu nedenle 2016 yılında Türkiye’ye gelecek olan Rus turiste %81’lik bir düşüş yaşandığı bilgisini aldıklarını söyledi.

Rus turistlerin büyük bir çoğunluğunun bu yıl Türkiye pazarına yönelmeyecek olmasından ötürü Rus turistlerin yeni pazar arayışına girdiğini belirten Sucuoğlu, Rus turistlerin iklimi, denizi, kumu, güneşi ve doğası güzel olan ülkeleri tercih edebileceklerini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl ülkede tatil yapan Rus turistlerin büyük bir çoğunluğunun kendi tatilini kendisinin ayarladığına da işaret eden Sucuoğlu, internet sitelerinin bu nedenle çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Turizm Bakanlığı olarak internet siteleri ve sosyal medyada yapılan reklamları artırdıklarını ve artırmaya devam edeceklerini de söyleyen Sucuoğlu, ülkenin tanıtılması için tüm alternatif seçenekleri değerlendirdiklerini sözlerine ekledi.