Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, World Travel Market (WTM) Turizm Fuarı’na katılmak üzere gittiği Londra’da Kıbrıs Türk sivil toplum dernekleri ve Türk basınının temsilcileriyle bir araya geldi.

Sucuoğlu, KTHY’nin kapanması ile ulaşımda yaşanan sıkıntıların aşılması amacıyla özel hava şirketi kurulması için çalışmalar olduğunu, iş adamları ortaklığında kurulması düşünülen havayolunun şu anda görüşülüp tartışıldığını söyledi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Bakan Sucuoğlu Kıbrıs Türk sivil toplum dernekleri ve Türk basını ile sohbet toplantısı düzenleyerek, dernek yetkililerinin sorunlarını dinledi; basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sucuoğlu toplantıda ülke turizmi hakkında açıklamalarda da bulundu.

Bakan Sucuoğlu İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İngiltere’de bulunan tur operatörleri ile önümüzdeki haftalarda bir toplantı gerçekleştireceğini belirten Sucuoğlu, reklam kampanyasının İngiltere bacağında daha fazla ve daha etkin reklamların hazırlık çalışmasını yapacaklarını ifade etti. 

“AMACIMIZ YATAK KAPATİSESİNİN ARTIRILMASI”

Amaçlarının önümüzdeki yıllarda yatak kapasitesinin artması ve turist sayısının istenilen düzeye çıkması olduğunu dile getiren Sucuoğlu, “35 bin yatak, 3 milyon turist KKTC ekonomisini ayakta tutmaya yetecektir” dedi.

2015 yılı içinde adaya gelen turist sayısının 1 milyon 200 bin olduğunu kaydeden Sucuoğlu, bunun 650 binin Türkiye’den olduğuna dikkati çekti.

Bakan Sucuoğlu, 2016 yılı için adaya direkt uçuşların başlaması için müracaatların yapıldığını da kaydederek, en büyük sıkıntının ulaşım olduğunu söyledi.

1446722756.jpg

“ÖZEL HAVAYOLU ŞU ANDA GÖRÜŞÜLÜP TARTIŞILIYOR”

KTHY’nin kapanması ile ulaşım konusunda sıkıntılar yaşandığını söyleyen Sucuoğlu, özel hava şirketi kurulması konusunda çalışmalar olduğunu, iş adamları ortaklığında kurulması düşünülen havayolunun şu anda görüşülüp tartışıldığını ifade etti.

2016 yılında direkt seferlerin konması konusunda müracaatlar olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, “Olumlu veya olumsuz sonuç ne olursa olsun bu sıkıntıların ortadan kalkmasını diliyoruz” dedi.

“ULAŞIM SIKINTILARINI THY İLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Ulaşımdaki sıkıntıların aşılması amacıyla THY ile görüşmelerin devam ettiğini de söyleyen Sucuoğlu, İngiltere ve Türkiye’den günde 1-2 sefer daha artırılması için çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Arz ve talebe göre bilet fiyatları ayarlandığını söyleyen Sucuoğlu, talep çok olunca fiyatların arttığını bu nedenle alternatif havayollarının devreye sokulması gerektiğini ifade etti.

Türkiye üzerinden adaya turist getirilmesi konusunda da çalışmalar olduğunu söyleyen Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’deki imajını yukarılara çekmek için İstanbul’da yaşayan Kıbrıs kökenli sanatçılarla, iş adamlarıyla bir gece düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

1446722757.jpg

“BİZ TÜRK İNSANINI ONLAR DA BİZİ YETERİNCE TANIMIYOR”

Kıbrıs kökenli sanatçıların tanıtıma ne şekilde katkı yapabileceklerini görüşeceklerini de dile getiren Sucuoğlu, “Niyetimiz 2016 da Türkiye’de Kuzey Kıbrıs yılı ilan etmekti, ancak süremiz kısa. Bunu gerçekleştiremezsek tanıtıma büyük önem vereceğiz. Biz Türk insanını, onlar da bizi yeterince tanımıyor” dedi.

1446722758.jpg