Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlık kuruluşlarına başlattığı ziyaretler çerçevesinde Güzelyurt ile Lefke bölgelerindeki hastane ve sağlık ocaklarını ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarette Bakan Sucuoğlu’na UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli ile CTP Milletvekili Hüseyin Erçal, Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana ve bakanlık yetkilileri eşlik etti.

“LEFKE SAĞLIK OCAĞI’NA AMBULANS KONUŞLANDIRACAĞIZ”

İlk ziyareti Lefke Sağlık Ocağı’na yapan Sucuoğlu, Sağlık Ocağı’nın çok iyi durumda olduğunu sadece doktor, hemşire ve bir takım küçük eksiklikleri olduğunu söyledi.

Lefke Sağlık Ocağı’nda 112 acil ambülans servisi olmadığını söyleyen Sucuoğlu, öncelikle bir ambulansın Lefke’de konuşlandırılacağını ifade etti.

Lefke’de ambülans bulunmasının çok yararlı olacağını belirten Sucuoğlu, Lefke’den Yeşilırmak’a kadar olan bölge ve çevrede bulunan köylerin bu hizmetten yararlanacağını kaydetti.

1463826985.jpg

“CENGİZ TOPEL HASTANESİ’NDEKİ EKSİKLİKLER  GİDERİLECEK”

Cengiz Topel Hastanesi’ni ziyaretinde ise servisleri gezen Sucuoğlu, yatan hastalarla tek tek görüşerek şikayetleri dinledi.

Sucuoğlu, Cengiz Topel Hastanesi’nin güçlendirilerek hizmetlerine devam edeceğini belirterek, doktor eksikliğinin bu hastanede de olduğunu söyledi.

Hastane binasının eski olması nedeni ile bazı tamiratlar gerektirdiğini de dile getiren Sucuoğlu, tespit edilen eksiklerin kısa süre içerinde giderileceğini belirtti.

1463826983.jpg

“GÜZELYURT SAĞLIK MERKEZİ ÇOK YÖNLÜ HİZMET VERECEK”

Güzelyurt Sağlık Merkezi’ni de ziyaret eden Sucuoğlu, buranın daha verimli kullanılabileceğini söyledi.

Binanın ikinci katının genellikle kullanılmadığını söyleyen Sucuoğlu, doktor ve hemşire eksikliklerinin giderilmesiyle Güzelyurt Sağlık Merkezinin çok yönlü hizmet vereceğini kaydetti.

Bakan Sucuoğlu’nun Güzelyurt ziyaretine eşlik eden Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da belediyenin her zaman işbirliğine açık olduğunu vurgulayarak destek belirtti.

1463826984.jpg

YENİ HASTANE BİNASI YERİNİ İNCELEDİ

Sucuoğlu son olarak Güzelyurt’a yapılacak yeni hastane binasının yerini de ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Yeni hastane yapılması ile Güzelyurt ve bölge halkının kaliteli sağlık hizmeti alacağını vurgulayan Sucuoğlu, “Her vatandaşın kaliteli sağlık hizmeti alması önceliğimizdir” dedi.

Bu ziyaretle birlikte tüm ilçelerde bulunan hastaneleri gezdiklerini söyleyen Sucuoğlu, ziyaretlerin çok yararlı olduğunu, sağlıktaki eksiklikleri tespit ettiklerini ve sağlık çalışanlarına moral olduğunu ifade etti.

Ara ara bu tür ziyaretlerin devam edeceğini de belirten Sucuoğlu, “Sağlık alanında her zaman sorunlar çıkabilir, önemli olan bu sorunlara çözüm üretip vatandaşı mağdur etmemektir” dedi.

Sağlık çalışanlarının çok özverili bir şekilde çalıştığını da belirten Sucuoğlu, sağlık alanında yapılacak iyileştirmeler ile her kesimin memnun edileceğini söyledi.

1463826986.jpg