Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Gire Antik Limanı’nın mendirek bölgesinin durumunun içler acısı olduğunu belirterek, sorunlara bir an önce çözüm üretmek adına Çarşamba günü toplanacak Bakanlar Kurulu’ndan yetki isteyeceklerini söyledi.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sucuoğlu bu sabah Girne Antik Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Girne Liman Bölgesi’ndeki inceleme gezisine Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Karayolları Dairesi, İçişleri Bakanlığı , Planlama ve İnşaat Dairesi, Turizm Planlama Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Mimarlar Odası ve Girne Liman Başkanlığı’ndan yetkililer de katıldı.

Sucuoğlu, limanın içler acısı bir durumda olduğunu söyleyerek, “Bu kadar ciddi boyutta olduğunu bilmiyorduk. Bize düşen özür dilemek değil, çözüm üretmektir” şeklinde konuştu.

1437734650.jpg

SUCUOĞLU: “KONUYU BAKANLAR KURULU’NA GÖTÜRECEĞİM”

Turizm Bakanı Sucuoğlu, ilgili mimarların hazırlayacağı planlar doğrultusunda, çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında kabineden yetki isteyip, kış gelmeden düzenlemelere gideceklerini söyledi.

Sucuoğlu, “Kayalarda da boşluklar var. Kışta ağır dalga çarpmasından dolayı buralarda ciddi tahripler olabilir. Denizin, kuzey ve güneyde birleşme tehdidi var” dedi.

Yapılacak düzenlemelerin ciddi mali kaynak gerektiğine işaret eden Bakan Sucuoğlu, bu çalışmalarda Ulaştırma Bakanlığı, Girne Belediyesi ve hükümetin de ciddi desteğine ihtiyaç duyulacağını söyledi.

“KALE İLE İLGİLİ SIKINTILAR VAR”

Girne Kalesi’nde de ciddi sıkıntılar gözlemlediklerini kaydeden Sucuoğlu,  kale ve hemen arkasındaki yat limanının da projelendirildiğini ve yakın zamanda projenin hayata geçirilmesi için çalışma başlattıklarını belirtti.

Sucuoğlu, mendirek bölgesinin kısa sürede düzenlenebilmesi için ihaleye çıkılmasının zaman kaybı olabileceğini de dile getirerek, bunun yerine yapılabilecek en süratli şeyin yetkilendirme olacağına işaret etti.

“KKTC’NİN PRESTİJİNİ İLGİLENDİREN BİR OLAY”

Turizm Bakanı Sucuoğlu, “Bu, KKTC’nin dünya nezdinde prestijini ilgilendiren bir olay. Kimin yaptığı önemli değil, önemli olan yapılmasıdır. Yeter ki ortadan kalksın. Bu problemi her partinin temsilcisinin olacağı geniş katılımlı bir komitenin kurulmasıyla, hep birlikte çözebiliriz” dedi.

Sucuoğlu, limanla ilgili 2012 yılında çıkan bir tüzük bulunduğunu da anımsatarak, tüzüğün hayata geçmesi ve limanın düzenlenmesi adına ciddi adımlar atacaklarını söyledi.

1437734648.jpg

1437734651.jpg