Bakanlık açıklamasına gore, darbe girişimini kınamak için Ankara’ya gidip Kızılay Meydanı’nda “Demokrasi Nöbeti”ne katılan “Milli İradeye Saygı Platformu” temsilcileri, dönüşlerinin ardından Sucuoğlu tarafından kabul edildi.

Kabulde konuşan Platform Başkanı Talip Sancar, vatana ve millete sahip çıktıklarını, KKTC bayrağını Ankara’da dalgalandırarak Türk milletine destek verdiklerini belirtti.

Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş Danışmanı Yalçın Topçu ile görüşmede bulunduklarını ifade eden Sancar, demokrasi nöbeti tutarak Türk halkı ile birlikte demokrasiye sahip çıktıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da,  Milli İradeye Saygı Platformu’na duyarlılığından dolayı teşekkür etti, demokrasinin önemini vurguladı.
Darbe girişiminin ardından Anadolu’nun her şehrinde halkın meydanları doldurduğuna işaret eden Sucuoğlu, demokrasi tarihinde halkın bu kadar uzun süre meydanlarda kalmasının bir ilk olduğunu, bu bağlamda Türk halkının büyük bir sınavı başarı ile verdiğini belirtti.

Anavatan Türkiye’nin her zaman karşılıksız olarak KKTC halkının yanında olduğunu söyleyen Sucuoğlu, Kıbrıs Türkü’nün Anavatandaki soydaşlarına bu zor günlerde destek vermesi ve yanında olmasının anlamının büyük olduğunu ifade etti.

Türk halkının sokaklara inerek tüm dünyaya gereken cevabı verdiğini de söyleyen Sucuoğlu, cuma akşamı Lefkoşa Atatürk Meydanı’nda düzenlenecek “Demokrasiye Destek Mitingi”ne tüm halkın katılarak destek vermesini de istedi.