Turizm Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, turizm sektörüyle birlikte, İstanbul EMİTT Turizm Fuarı'nda temsil ediliyor.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) açıldı.

İstanbul TÜYAP Fuar alanında yapılan açılış törenine Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı.

“ÜNAL, KKTC STANDINI ZİYARET ETTİ”

Fuarın açılışının ardından TC Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, KKTC standını ziyaret ederek, Bakan Sucuoğlu ile görüştü.

TC Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye ve KKTC’nin sorunları birlikte çözüp, el ele yürüyeceklerini ve her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve heyeti şubat ayında KKTC’ye çalışma ziyareti gerçekleştireceklerini bir kez daha ifade etti.

16 yıl içerisinde dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı, her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla bölge sektörünün büyümesine doğrudan katkı sağlıyor.

Hava yolu şirketleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm yazarlarının ve turizm sektöründe faaliyet gösteren birçok profesyonelin ziyaret edeceği fuara yerli halkın da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Turizm Bakanlığı, 71 ülkeden 4 bin 550 katılımcının yer aldığı EMİTT Fuarında, ülkenin doğası, tarihi eserleri, plajları, kültürü yanında diğer turizm ürünlerini tanıtıyor.

Tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Fuarda ziyaretçilere ülke kültürünü yansıtan yiyecekler de ikram ediliyor.

SUCUOĞLU: “ÖNEMLİ REKLAM KAMPANYASI YÜRÜTTÜK”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, fuarda yaptığı açıklamada Türkiye pazarının önemine değinerek, Emitt fuarı için geniş kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Sucuoğlu, geçmiş yıllarda 52 metre kare olan KKTC standını bu yıl 208 metre kareye çıkardıklarını da belirterek, turizm sektörüne daha fazla tanıtım yapma olanağı verdiklerini ifade etti.

Türkiye’de reklam ve tanıtımlara geçmiş yıllarda çok fazla önem verilmediğini de ifade eden Sucuoğlu, bu yıl Türkiye’de önemli bir reklam kampanyası yürüttüklerini ve bunun faydasını önümüzdeki aylarda göreceklerini söyledi.

Emitt Fuarı’nda birçok acente ve tur operatörleri ile de bir araya geleceğini belirten Sucuoğlu, burada yapılacak işbirliği anlaşmalarının ülke turizmi adına çok önem taşıdığını vurguladı.

Kuzey Kıbrıs’tan gelen çok sayıda acente ve tur operatörleri ile Türkiyeli acenteleri bir araya getireceklerini de kaydeden Bakan Sucuoğlu, iki ülke acentelerinin gerek Kuzey Kıbrıs’ta, gerekse Türkiye’de toplantılar geçekleştirerek işbirliği alanını geliştireceğini belirtti.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile çok iyi bir işbirliği yoluna gittiklerini de vurgulayan Sucuoğlu, Bakan Mahir Ünal’ın heyeti ile birlikte şubat ayı içerisinde KKTC’ye geleceğini de söyledi.

Sucuoğlu, 4 gün boyunca devam edecek olan İstanbul Emitt Turizm Fuarı’nda KKTC standını ziyaret eden kişiler arasında çekiliş yapıp Kuzey Kıbrıs’a 3 günlük tatil hediye edeceklerini söyleyerek, standa olan ilginin böylelikle daha da artacağını ifade etti.