Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Adana Başkent Hastanesi Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Özyılkan ve Radyasyon Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Topkan’ı kabul ederek, inşaatı tamamlanan ancak henüz hizmete girmeyen Onkoloji Hastanesi’nin yapılanması hakkında görüşmelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün öğleden sonraki görüşmede konuşan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Onkoloji Hastanesi’nin en iyi ve en çağdaş hizmeti verebilmesi için Türkiye’de görev yapan onkoloji alanında tecrübe sahibi doktorlardan destek aldıklarını, uzman doktorların katkısıyla doğru adımlar atmak istediklerini ifade etti.

“ÇOK TİTİZ ÇALIŞIYORUZ”

Adana’dan gelen Prof. Dr. Özyılkan ve Prof. Dr. Topkan’ın, açılacak olan Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ettiğini de belirten Sucuoğlu, hastanenin hizmete konulması hazırlıklarını sonuçlandırmak için çok titiz çalıştıklarını belirtti.

Ülkede ciddi bir hasta potansiyeli olduğunu ve yeni Onkoloji Hastanesi’nin bu talebe rahatlıkla cevap verebilecek bir hastane olacağını da dile getiren Sucuoğlu, yurt dışından Onkoloji Hastanesi’ne katkıda bulunmak için ülkeye gelen Prof. Dr. Özyılkan ve Prof. Dr. Topkan’a teşekkürlerini iletti.

Sucuoğlu, “Onkoloji Hastanesi’nde bugüne kadar yapılan çalışmaların hocalarımız tarafından olumlu karşılanması bizleri de memnun etmiştir.

Özellikle radyoterapi cihazının çok amaçlı ve son teknoloji olması verilecek hizmet kalitesi açısından çok önem arz etmektedir” diyerek, yeni hastanenin ülkeye hayırlı olmasını diledi.