Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kanser hastalığıyla mücadelede Onkoloji Hastanesinin önemli bir adım olduğunu, hastanenin gerekli cihaz ve alt yapı işlerinin bitme aşamasına geldiğini, hastanenin en kısa zamanda hasta kabulüne başlayacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bahçesinde yer alan Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu. 

Kanserle mücadelede erken tanı ve tedavinin rolüne işaret eden Sucuoğlu, hastanenin tam randımanlı çalışması için gerekli eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını ifade ederek, sağlık alanında atılacak adımların hızlı bir şekilde yapılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Hükümetin sağlık konusunda “büyük bir duyarlılık” gösterdiğini de belirten Sucuoğlu, Başbakan Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın her zaman kendilerinin yanlarında olduğunu ifade etti.

100-120 hemşire alımı için yetki alındığını söyleyen Sucuoğlu, Onkoloji Hastanesi için en az 40 hemşireye ihtiyaç olduğunu da belirtti.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, KKTC’de sağlık alanında önemli mesafeler kat edildiğini söyleyerek, Onkoloji Hastanesi’nin hizmete girmesi ile ülkede kanser hastalarının daha iyi bir hizmet alacağını kaydetti.

Ülkenin kanayan yarası olan kanserle mücadelenin önlenmesi için gereken her türlü tedbiri alacaklarını dile getiren Sucuoğlu, kanserle mücadelede erken tanının önemini vurgu yaptı.

Onkoloji Hastanesi’nde kemoterapiden, radyoterapiye çok yönlü hizmet verileceğini kaydeden Sucuoğlu, hastanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkürler etti.

1464260664.jpg

SUCUOĞLU, KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİNİ KABUL ETTİ

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hastane ziyaretinin ardından Kanser Hastalarına Yardım Derneği yetkililerini kabul ederek, derneğin sorunlarını dinledi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, uzun süredir Sağlık Bakanlığı ile görüşme yapmadıklarını belirterek, görevine yeni başlayan Bakan Sucuoğlu’na başarılar diledi.

Kanserin ülkenin en büyük sorunu haline geldiğini ifade eden Kocaismail, bakanlığın açılacak olan onkoloji hastanesi ile birlikte gerekli tedbirleri almasının şart olduğunu söyledi.

Bakan Sucuoğlu’na güvenlerinin tam olduğunu söyleyen Kocaismail, Sağlık Bakanlığı’ndan büyük beklentileri ve umutları olduğunu da belirtti.

Bakanlık ile her türlü işbirliği yapma niyetinde olduklarını da ifade eden Kocaismail, kendilerinden istenen her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını vurguladı.  

1464260651.jpg

SUCUOĞLU: “DAHA ETKİN VE VERİMLİ MÜCADELE EDİLECEK”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, kanser vakalarının her geçen gün arttığını ifade ederek, kanserle mücadele için her türlü projeye destek vereceklerini söyledi.

Onkoloji Hastanesi’nin hizmete girmesi ile kanserle daha etkin ve daha verimli mücadele edeceklerini söyleyen Sucuoğlu, derneğin desteğinin de kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Tüm sağlık personelinin en iyi hizmeti vermek için büyük gayret gösterdiğini de belirten Sucuoğlu, Onkoloji Hastanesi’nin eksikliğini yıllardır hissettiklerini ve yakın zamanda bu eksikliği gidererek büyük imkanlara kavuşacakları inancını kaydetti.

1464260638.jpg