Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, özel ilgi turizmini tüm ülkeye yaymak istediklerini vurguladı. Sucuoğlu, bu amaçla başlattığı bölge ziyaretleri çerçevesinde, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’u ziyaret etti. Ziyarette Bakan Sucuoğlu’na Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana eşlik etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu, turizmin daha fazla gelişebilmesi için Lapta Belediyesi ile yapılabilecek işbirliği seçeneklerini görüştüklerini söyleyerek, yürüyüş, bisiklet, karavan ve eko turizm konularında birlikte çalışma kararı aldıklarını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, dağın eteğinde yer alan Lapta bölgesinin çok etkileyici bir yapıya sahip olduğunu belirterek, bölgede yer alan tarihi yapıtların ve bakir kalmış doğası ile Lapta’nın özel ilgi turizmi için çok uygun bir bölge olduğunu söyledi.

Avrupa’da karavan ile seyahat eden binlerce kişi olduğuna değinen Sucuoğlu, karavan ile tatil yapan turistlerin çok büyük para bıraktığını vurguladı.

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile karavanların konaklayabileceği yerler konusunda da görüştüklerini ifade eden Sucuoğlu, Namsoy’un kendilerine 3 farklı yer gösterdiğini belirtti.

Lapta Belediyesi’nin de ülke turizmine katkı koymak için çok gayretli olduğunu söyleyen Sucuoğlu, belediyeler ile güç birliği yapılarak turizmde daha iyi bir noktaya gelinebilineceğini ifade etti.

1459073844.jpg

1459073833.jpg