Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, farklı gelişen bireylere özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti veren Özel Eğitim Vakfı’na düzenli olarak çocuk doktoru ve çocuk psikiyatri uzmanı gönderilmesi yönünde karar alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Özel Eğitim Vakfı Başkanı Ersin Görsay’ı kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu  kabuldeki konuşmasında engelli çocuklara yapılan her türlü yatırıma destek olacaklarını vurgulayarak, öğrenme güçlüğü, davranış bozukluğu ve konuşma sorunu olan çocukların bu eğitimlerden yararlanması gerektiğini söyledi.

Sucuoğlu, yapılan görüşmede Özel Eğitim Vakfı’na düzenli olarak çocuk doktoru ve çocuk psikiyatristi gönderilmesi yönünde ortak karar aldıklarını da  açıklayarak, Vakfa gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Bakan Sucuoğlu yarın sabah çocuk doktoruyla Özel Eğitim Vakfı’na ziyaret gerçekleştireceklerini bildirdi.

Faiz Sucuoğlu, özel eğitime gereksinim duyan çocuklara yönelik eğitim hizmetlerinin daha fazla yaygınlaşması gerektiğini de kaydetti.

GÖRSAY: “SAĞLIK BAKANLIĞININ ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Özel Eğitim Vakfı Başkanı Ersin Görsay, Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bakanlıkla uyum içinde ortak projelere imza atacaklarını belirtti.

Görsay, alanında uzman eğitimcilerin ve terapistlerin Özel Eğitim Vakfı’nda çocukların öncelikli ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini göz önünde bulundurarak, gelişimi destekleyici nitelikle eğitim verdiklerini kaydetti.

Çocuklara özel eğitimin yanı sıra farklı alanlarda bire bir eğitim imkanı sunduklarını da dile getiren Görsay, ÖZEV Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi aracılığıyla 75’in üzerinde farklı gelişen bireye fiilen özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti vermeye devam ettiklerini aktardı.