Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Mehmet Özkardaş başkanlığındaki Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) heyetini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş son 3-4 aydır turizminde olumlu gelişmeler yaşandığını gözlemlediklerini ve turizmde farkındalık yaratıldığını söyledi.

Özkardaş, KKTC’nin çıkış yolunun turizmden geçtiğini söyleyerek, ekonominin güçlenmesi ve kalkınmasının ancak turizm ile sağlanabileceğini belirtti.

Özkardaş, turizm için son aylarda atılan olumlu adımları takip ettiklerini ifade ederek, atılan bu önemli adımları Kamu-Sen olarak desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini de söyledi.

Turizm Bakanı Faiz  Sucuoğlu da, Kam-Sen  heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülke turizmine fayda sağlamak için bu göreve geldiklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Sucuoğlu, özellikle Rus pazarı ve Azerbaycan pazarının açılması için girişimlerde bulunduklarını kaydederek, yeni turizm pazarlarının açılması için de çalışmaları olduğunu belirtti.

Kamu-Sen’in desteğinin kendileri için önemli olduğunu da söyleyen Sucuoğlu, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileri ile birlikte turizmin gelişmesi yönünde çalışmalarına devam edeceklerini  vurguladı.