Sağlık Bakanlığı'nın, ülkedeki sağlık hizmetini en iyi noktaya çıkarmak için Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile başlattığı ortak çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre, ülkeye yapılması planlanan yeni hastanelerle ilgili çalışmalar için 11 Ekim Salı günü adaya gelen TC Sağlık Bakanlığı teknik heyeti, çalışmalarını tamamlayarak dün adadan ayrıldı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye’den gelen heyetin ülkedeki tüm ilçe hastaneleri ve sağlık merkezlerini ziyaret ettiğini, heyetin KKTC Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile birlikte verimli bir çalışmaya imza attığını söyledi.

Lefkoşa’ya yapılması düşünülen yeni Devlet Hastanesi projesi için yoğun bir çalışma yapıldığını belirten Sucuoğlu, teknik heyet yetkililerinin hastane arazisinde fizibilite çalışmasında bulunduğunu ifade etti.

TC Sağlık Bakanlığı ile genel sağlık sigortası ve döner sermaye konularında da işbirliği yaptıklarını söyleyen Sucuoğlu, sağlık alanı ile ilgili her konuda Türkiye’nin desteğinin olduğunu belirtti.

Genel sağlık sigortası ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Sucuoğlu, ülkedeki sağlık sisteminin iyileştirilmesi için çok titiz çalıştıklarını kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, TC Sağlık Bakanlığı yetkililerinin ülkedeki sağlık çalışanları, hasta yapısı ve kullanılan ilaç türleri gibi konularda istatistik çalışması yaptığını söyleyerek, kısa ve uzun vadeli projeler için bu tür istatistiklerin önemli olduğunu belirtti.

TC Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına her türlü eğitim desteğini vereceğini de vurgulayan Sucuoğlu, personelin her alanda eğitim alabilmesi için iki bakanlık arasında uzlaşıya vardıklarını bildirdi.