Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası yetkililerini kabul ederek, diş hekimlerinin sorunlarını dinledi.

Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak ziyarette yaptığı konuşmada öncelikle Bakan Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.

Sağlıkta yürütülmekte olan yeniden yapılanma çalışmalarına, gereken katkıyı koymaya hazır olduklarını söyleyen Bıçak, sağlıkla ilgili yasalarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlık alanında yürütülen çalışmalar hakkında Diş Tabipleri Odası yetkililerine bilgi verirken, sağlıkta kurulacak sistemle, hekimlerin hak ettiği maaş ve özlük haklarına kavuşacağını söyledi.

Kurulacak yeni sistemin Genel Sağlık Sigortası’na dayalı bir sistem olacağını dile getiren Sucuoğlu, bu sistem ile ülkenin sağlık sorunun çözüleceğini de belirtti.

Diş Doktorlarının içinde bulunduğu sıkıntılı durumun nasıl düzeltilebileceği yönünde karşılıklı fikir alış verişinde bulunulduğunu söyleyen Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak Diş Tabipleri Odası ile her zaman işbirliği halinde olacaklarını vurguladı.