Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Cengiz Topel Hastanesi’ndeki sorunların kısa süre içerisinde çözüleceğini söyledi.

Sucuoğlu, hastanede birçok branşta doktor görevlendirileceğini, altyapı çalışmaları ve tıbbi cihaz alımı için ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu,Lefke sivil toplum örgütleri temsilcileri ile biraraya gelerek Cengiz Topel Hastanesi’nin sorunlarını görüştü.

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nde yer alan görüşmede Bakan Sucuoğlu göreve geldikleri süre içerisinde devlet hastanelerinin iyileştirilmesi için bir çok çalışma yaptıklarını belirterek, hükümetin sağlık konusuna önem verdiğini anlattı.

Cengiz Topel Hastanesi’nin sorunlarını bildiğini vurgulayan Sağlık Bakanı Sucuoğlu, hastaneye tam gün hizmet verecek olan bir dahiliye uzmanı ile çocuk uzmanı görevlendirdiklerini, birkaç gün içerisinde de bir dişdoktorunun tam gün çalışmaya başlayacağını söyledi.

Hastane’de görevlendirilmek üzere bir radyoloji uzmanının da sözleşmesini hazırladıklarını belirten Sucuoğlu, 9-10 branşta da haftada bir, iki veya üç gün çocuk psikoloğu, beyin cerrahı, ortopedi ve kadın doğum uzmanının görev alacağını kaydetti.

Bakan Sucuoğlu, kısa süre içerisinde, Cengiz Topel Hastanesi’nin altyapı çalışmaları için 400 bin TL‘lik,tıbbi cihaz alımı için ise 1 milyon 200 bin TL’lik ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını söyledi.