Sağlık Bakanı Fazi Sucuoğlu, Ankara temaslarını tamamlayarak KKTC’ye döndü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı’na katılmak için Ankara’ya giden Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, dün, Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile bir araya geldi. Görüşmede iki bakanlığın heyetleri de yer aldı.

Lefkoşa’ya yapılması planlanan yeni devlet hastanesi projesi ile ilgili olarak TC Sağlık Bakanlığı’ndan KKTC’ye gelip incelemede bulunan teknik heyet de görüşmede yer alırken, yeni hastane projesi ile ilgili raporlarını sundular.

Yeni devlet hastanesi konusunun erken zamanda hayata geçirilmesi ve KKTC’nin sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması için teknik bir çalışma başlatıldı. Kurulacak olan yeni sağlık sistemi ile sağlık alanında şu anda yaşanan birçok sorunun ortadan kalkması da hedefleniyor.

1477035592.jpg

Toplantıda ayrıca, Genel Sağlık Sigortası – Döner Sermaye Yasası ile ilgili gelinen son aşamalar görüşüldü ve kısa süre içerisinde bu yasaların tamamlanması kararı alındı.

Doktorların hizmet içi eğitimlerini yapabilmeleri için Ankara’daki eğitim hastaneleri ile protokol imzalanması ve bu hastanelerden eğitim hizmeti alınması için çalışma başlatılması da kararlaştırıldı.

Ülkede bulunan 112 Acil Ambulans ihtiyacı nedeni ile bir çalışma yapılması ve ihtiyaçlar doğrultusunda ambulansın KKTC Sağlık Bakanlığı’na temin edilmesi için de anlaşmaya varıldı.