Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turizm Bakanlığı’na bağlı OTEM, Casino İşletmecileri Birliği ile imzalanan protokol çerçevesinde krupiyerlik eğitimi, ayrıca Bakanlık bünyesinde ise mutfak ve ön büro eğitimi olmak üzere üç ana dalda “Ara Eleman Yetiştirme” teorik eğitimlerini üç aylık süre zarfında tamamladı.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, OTEM’in turizme uzun yıllar hizmet veren bir kurum olduğunu, bu kurumun yeniden hizmete girmesi ile turizmdeki eleman sıkıntısının giderilmeye başladığını söyledi.

Eğitim Bakanlığı ile görüşerek önümüzdeki yıllarda OTEM’in lise denginde eğitim veren bir ‘Turizm Okulu’ olarak hizmet vermesi için girişimlerde bulunacağını söyleyen Sucuoğlu, OTEM’den mezun olan öğrencilerin daha sonra iş garantisi olacağını ve Çalışma Bakanlığı’nın desteği ile 2 veya 3 yıl İhtiyat Sandığı ve Sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Bakan Sucuoğlu, OTEM’den yetişen ara elamanların iş güvencesi altına alınabilmesi için otellere belirli şartlar getireceklerini ifade ederek, otellere ilk yıl yüzde 5 sertifikalı personel çalıştırma şartı koyacaklarını daha sonra OTEM’in mezun sayısına göre bu rakamın artacağını söyledi.

“TURİSTLERİN FESTİVALLERİ ZİYARET ETMESİ İÇİN FESTİVALLER KİTABI HAZIRLAYACAĞIZ”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu diploma töreninde ayrıca ülkede düzenlenen festivallere de değindi.

Turistlerin festivallerden haberdar olmadığını, bu nedenle festivalleri ziyaret edemediklerini söyleyen Sucuoğlu, 2016 yılı için tüm belediyeler ile istişare edilerek “festivaller tanıtım kitapçığı” bastıracaklarını söyledi.

Bakan Sucuoğlu ayrıca, bastırılacak olan bu kitapların tüm yıl ülkede düzenlenen festival ve etkinlikleri kapsayacağını belirterek, bu kitapların tüm otellere ve turizm ofislerine verileceğini de söyledi.