Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, ITB Berlin Fuarı çerçevesinde dün akşam resepsiyon düzenledi. Resepsiyona TC Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da davetli olarak katılarak birer konuşma yaptılar.

Resepsiyona, ITB Fuarına katılan tur operatörleri, acenteler, turizmciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazetecilerin katıldığı belirtildi.

SUCUOĞLU: “TURİZMDE DE, TÜRKİYE’YLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ”

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu resepsiyonda yaptığı konuşmada, her türlü olumsuzluğa rağmen tur operatörlerinin ve turizmcilerin “gözlerindeki inanç ve iddianın” takdire değer olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, gerek KKTC’deki gerekse Türkiye’deki sektör temsilcilerin içindeki inanç ve hırsı gördüğünü ve bu motivasyonla aşılamayacak engel olmadığını ifade etti.

Sucuoğlu, KKTC olarak da Türkiye Cumhuriyeti ile her konuda olduğu gibi turizmde de, birlikte hareket ettiklerini ve işbirliği çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Sucuoğlu, bu yıl sıkıntılı bir dönemden geçildiğini de ifade ederek, bu sıkıntılı sürecin Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile birlikte hareket edilerek atlatılacağını vurguladı.

1457619187.jpg

ÜNAL: “TÜRKİYE 13 YILDA ÇOK CİDDİ BİR BÜYÜME VE MESAFE KAT ETTİ”

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise konuşmasında, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun sözlerine katıldığını ifade ederek, turizm sektörünün tüm olumsuz gelişmelere rağmen inancını yitirmediğini söyledi.

KKTC’de turizmdeki çalışmaları yakından takip ettiğini ve turizmdeki gelişmelerin kendisini memnun ettiğini söyleyen Ünal, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’na her türlü desteği vermeye devam edeceklerini de söyledi.

Ünal, hükümet olarak yaşanan her türlü sıkıntının giderilmesi için sektöre destek verdiklerini de dile getirerek, tedbirin alındığını belirtti.

Bakan Ünal, Türkiye'de turizm sektörünün son 13 yılda çok ciddi bir büyüme ve mesafe kat ettiğini, dünyada 6'ncı, Avrupa'da 4'üncü sırada bulunduklarını ifade etti.

1457619189.jpg