Sucuoğlu, Ankara’da yaptığı resmi temaslar çerçevesinde Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile görüştü.

Geçtiğimiz hafta KKTC’de bir dizi temaslarda bulunan Türkeş’in, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’na yaptığı davet üzerine gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Bakan Sucuoğlu’na KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut ve Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran eşlik etti.

Türkiye Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik anlamda kalkınması ve turizm alanında yapılabilecek işbirliği seçenekleri görüşüldü.

Bakan Sucuoğlu, Türkiye’de 2016 yılının “Kuzey Kıbrıs” yılı ilan edilmesi için Tuğrul Türkeş’den destek talebinde de bulunarak, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’de daha etkin tanıtılması için bu projenin önemine vurgu yaptı.

Sucuoğlu, KKTC ekonomisinin en önemli ve öncelikli sektörlerin eğitim ve turizm sektörleri olduğunu, turizm sektörünün ise ülkenin en önemli çıkış yolu olduğunu, bu nedenle turizm sektörünün gelişmesi için ülkede yaşayan her bireyin bilinçli bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

TÜRKEŞ

Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC’nin tanıtılması, markalaşması ve kalkınması için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Türkeş, Türkiye’de 2016 yılının “Kuzey Kıbrıs”  yılı ilan edilmesi önerisine de olumlu yanıt vererek, gerekli prosedürlerin tamamlanması halinde projenin hayata geçmesi için gereken katkıyı sağlayacağını ifade etti.

Görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.