Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Ramazan Bayramı dolayısı ile hastanelere ziyaretler gerçekleştirmeye başladı. Bugün ilk olarak Cengiz Topel Hastanesini daha sonra Girne Akçiçek Hastanesini ziyaret eden Sucuoğlu, doktor, hemşire, sağlık personeli ve hastaların bayramını kutladı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada, Cengiz Topel Hastanesi’nin hizmet seviyesi düşürülmeden sağlık hizmetlerine devam edeceğini söyleyerek, bölge halkının endişelenmemesini istedi.

Bakan Sucuoğlu, hükümetin ülkede birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da yeniden yapılanma çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, mevcut hastanelerin iyileştirileceğini belirtti.

Kaliteli ve çağdaş sağlık hizmeti sunmak için yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Bakan Sucuoğlu, hasta odaklı yapılanmanın önemine vurgu yaptı.

Cengiz Topel Hastanesi’nde hekim ve personel eksikliğinin giderilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü de belirten Sucuoğlu, eksik kadroların doldurulmaya başladığını, kısa süre içerisinde ise tüm kadroların doldurulmasını hedeflediklerini söyledi.

Sucuoğlu, 1 ay önce Lefke bölgesine ziyaret gerçekleştirdiklerini ve Lefke’ye ambülans sözü verdiğini söyleyerek, ambulansın Lefke’ye gönderildiğini ve şuanda 112 acil ambülans servisinin bölgeye hizmet vermeye başladığını belirtti.

Lefke halkının hassasiyetine dikkat ettiklerini de ifade eden Sucuoğlu, Lefke ve bölge köylerinin sağlık konusunda geri planda kalmayacağını, aksine daha ileri noktalara taşınacağını vurguladı.

2-373.jpg

İKİNCİ ZİYARET GİRNE’YE

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu daha sonra Girne Akçiçek Hastanesi’ni ziyaret ederek burada da sağlık çalışanları ve hastaların bayramını kutladı.

Girne bölgesinin her geçen gün geliştiğini, hastanenin yerli ve yabancı turistlere de kaliteli hizmet verdiğini söyleyen Sucuoğlu, özverili çalışmalarından ötürü tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. 

Türkiye’den doktor getirilmesi konusunda son günlerde basında yanlış haberler yapıldığını da belirten Sucuoğlu, doktorların özel araçlarının olduğu, özel şoförlerinin olduğu ve lüks yerlerde konakladıkları haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ülkede bazı branşlarda doktor sıkıntısı yaşandığını ve mevcut yasa gereği doktorların düşük ücretler karşılığında çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Sucuoğlu, bu nedenle doktor bulmakta sıkıntı yaşadıklarını, düşük maaşla çalışan doktorların ise hak ettikleri maaşları almaları için çalıştıklarını söyledi.

Kısa zamanda doktorların özlük hakları konusunda iyileştirme yapılacağını söyleyen Sucuoğlu, “mutlu doktor ve mutlu hemşire olduğu zaman mutlu hastalar da olur “ diyerek sözlerini tamamladı.

1-421.jpg

5-125.jpg