UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, 39 milletvekilinin desteğiyle kurulan bu hükümetin başarılı olmasına ilişkin beklentilerin karşılık bulamamasının üzücü olduğunu ancak karşılıklı suçlamaların da anlamsız olduğunu söyledi.

“Büyük umutlarla kurulan ve bir ilk olan CTP ile koalisyon ortaklığımız, tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen daha ileriye açılamamıştır” diyen Sucuoğlu, “Temennimiz Türkiye’ye rağmen değil, Türkiye ile birlikte diyebilen hükümetin kurulmasıdır” dedi.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu, bugün katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada, CTP yetkililerinin UBP’li bakanları suçlamasının yersiz ve anlamsız olduğunu söyledi.

Bakanlıkların hedefleri doğrultusunda hazırladığı yasa ve projelere bakıldığında, hangi bakanlıkların daha başarılı olduğunun açıkça görüldüğünü belirten Sucuoğlu, CTP’li bakanlıklarca yapılan istihdamların kamuoyunun malumu olduğunu ve kimin imzalarına rağmen tersine eylemler içine girdiğinin de herkesçe bilindiğini savundu.

Sucuoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

“Su konusunda yıllar itibarı ile muhtemel nüfus artışı paralelinde projeleri, hedefleri, öngörüleri olmayanların ülkemize böylesi bir projeyi çok görmeleri, boşa zaman kaybetmeleri hangi mantığın ürünü olabilir. Hükümeti sadece Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokol bitirmedi. Su konusu, Protokol hatta maaş ödemeleri bardağı taşıran son damla olmuştur. Kaldı ki, Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokol geçtiğimiz Aralık ayında hazırlanmalıydı”

KKTC’yi muhatap alan tek ülkenin Anavatan Türkiye olduğunu ve bütçenin yüzde 30’una destek veren bir ülkenin düşman görülmemesi gerektiğini kaydeden Sucuoğlu, “Varsa projeniz, öneriniz ortaya koyarsınız. Kaldı ki, 2013 yılında imzalanan Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü ile bugünkü protokolün hemen hemen hiç farkı yoktur. Halkımızın refahı ve esenliğini böylesi bir anlayışla nasıl sağlayabilirsiniz” dedi.

Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yeni bir hükümet oluşumu için temaslar başlattığını anımsatarak, “Temennimiz Türkiye’ye rağmen değil, Türkiye ile birlikte diyebilen hükümetin kurulmasıdır. Ulusal Birlik Partisi geçmişte olduğu gibi ayni anlayışla sorumluluğunun bilincinde, üzerine düşeni yapmakta kararlıdır” dedi.