Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ocak ayında KITOB ve KITSAB başta olmak üzere turizm paydaşlarından oluşacak 8-9 kişilik bir heyetle Ankara’ya gitmeyi planladıklarını belirterek, bu ziyarette, Türkiye Turizm Bakanlığı nezdinde; Türkiye’nin tur operatörlerine sağladığı kolaylıkları KKTC’de de uygulaması için girişimde bulunacaklarını kaydetti.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’ni kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, kabulde konuşan dernek başkanı Nazmi Pınar, dernek olarak bakanlığa turizmin geleceği ve planlanması konularında destek vermeye hazır olduklarını söyledi, turizmin gelişmesinde basının rolünün önemli olduğunu ifade etti.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, turizmde günden güne farkındalığın arttığını belirterek, herkesin turizmi tartıştığını ve turizmden bahsettiğini işaret etti, küçük ada ülkelerinin geçim kaynağının turizm olduğunu vurguladı.

Sucuoğlu, Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre önümüzdeki yıllarda özellikle Akdeniz bölgesindeki ülkelerin turizmden daha fazla gelir elde edeceğini ifade ederek, reklam kampanyasının dar bir bütçe ile yürütüldüğünü kaydetti.

Türkiye, İngiltere ve Almanya’da reklam kampanyalarına başlayacaklarını belirten Sucuoğlu, Türkiye’de başta havalimanları olmak üzere en çok izlenen dizi ve yarışma programlarına 20 saniyelik reklamlar verildiğini anlattı, son 20 gündür bakanlıkta yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi.

Turizmdeki Rus krizi ve sektörde yaşanan zorlukları aşmak için bakanlık olarak “Kriz Masası” oluşturduklarını söyleyen Sucuoğlu, oluşturulan komite ile daha sonra 6-7 toplantı daha yaptıklarını ve bazı çözüm önerilerinin ortaya çıktığını anlattı.

Sucuoğlu, sektör temsilcileri ile yapılan toplantıların ardından çıkan kararları bir dosya da topladıklarını ifade ederek, Ocak ayında gerçekleştirmeyi planladıkları Ankara ziyaretinde kararları Türkiye Turizm Bakanı’na da ileteceklerini kaydetti.