Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, bugün sona erecek olan ITB Berlin Fuarı'nın KKTC turizmine  büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirterek,  turizm çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini vurguladı.

Turizm Bakanlığı, Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 50’ncisi düzenlenen “ITB Berlin 2016” Turizm Fuarı'ndaki tanıtımlarını bugün tamamlıyor.

Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,  ITB Berlin Fuarı'ndaki tanıtım faaliyetleri ve görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Sucuoğlu, fuar süresince 23 Alman ve diğer  yabancı ülkelerin tur operatörleri ile bir araya geldiğini söyleyerek, yapılan bu görüşmelerde tur operatörlerinin KKTC’ye olan ilgisinin yüksek olduğunu  belirtti.

Almanya’nın önde gelen 21 gazete ve dergisinin turizm yazarları ile de bir araya geldiğini ifade eden Sucuoğlu, gazetecilerin Kuzey Kıbrıs turizmini tanıma ve tanıtmak için nisan sonu, haziran ayı başında KKTC’ye gelmek istediklerini vurguladı.

Sucuoğlu yabancı tur operatörleri ve gazetecilerin Kuzey Kıbrıs’ın bakir kalmış doğasını çok merak ettiklerini ve bu nedenle en kısa sürede KKTC’ye gelip bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Alman tur operatörleri ve acentelerinin Kuzey Kıbrıs’a artarak devam eden bir ilgilerinin olduğunu söyleyerek, KKTC’li tur operatörlerinin fuardaki talepleri karşılamak için yeni iş anlaşmaları yaptıklarını kaydetti.

Sucuoğlu, Alman tur operatörleri ile yapılan görüşmelerde kendisine Almanya, İngiltere, Fransa gibi büyük ülkelerin turizm açısından bir ülkeyi neden tercih ettiklerini konu alan bir istatistik raporu verildiğini ve bu istatistik raporun  Kuzey Kıbrıs ile bire bir örtüştüğünü söyledi.

Avrupalı turistlerin genellikle, doğal, bakir kalmış, iklimi, denizi, kumu, yürüyüş parkurları ve bisiklet yolları gibi eko turizmin ön planda olduğu turizm modellerini tercih ettiklerini söyleyen Sucuoğlu, bu tür özelliklerin Kuzey Kıbrıs’ta var olduğunu ve bu özelliklerin avantaja dönüştürülmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

Bakan Sucuoğlu, 255 km’lik ‘cape to cape’ yürüyüş parkurunun Almanların dikkatini çektiğini ve özellikle yürüyüş parkurlarının dağlık bölgelerde tarihi yapıların yanından geçmesi ile bölgedeki köylerde sona erecek olmasının beğenildiğini dile getirdi.

Sucuoğlu "Avrupalı turist artık köy yaşantısını bire bir yaşayıp, o ülkenin kültürüne özgü yemeklerini tatmak istiyor. Bu turizm modelinin yaygınlaşması ile turizmden tüm halkımız kazançlı çıkacaktır” dedi.

Türkiye’de de özel ilgi turizminin giderek ön plana çıktığını  söyleyen Sucuoğlu, KKTC standında Türkiye’nin önde gelen turizmcileri ile yapılan görüşmelerde yürüyüş, bisiklet ve karavancılık gibi özel ilgi turizm modelleri konularında işbirliği yapma kararı aldıklarını belirtti.

Sucuoğlu KKTC’ye gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu söyleyerek,  KKTC’de özel ilgi turizmi yapan acenteler ile birlikte Antalya’ya davet edildiklerini kaydetti.

Antalya’da bazı görüşmeler yapmak ve ülke turizmine fayda sağlayacak anlaşmalara imza koymak istediklerini de dile getiren Sucuoğlu, ülke turizmine fayda sağlayacak her olanağı değerlendirdiklerini vurguladı

Turizm Bakanı Sucuoğlu, Türkiye ve Almanya’da faaliyet gösteren Türkiyeli tur operatörlerinin de KKTC’ye turist göndermek istedikleri söyleyerek, 2016 yılındaki olumsuz havayı, olumluya çevirmek için çalıştıklarını vurguladı.

1457867061.jpg

1457867049.jpg

1457867034.jpg