Bakan Sucuoğlu, Beyarmudu Belediyesi’nin davetiyle KKTC’ye gelen Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü kabul etti.

ÖNCE İSTANBUL, ARDINDAN ANTALYA

Turizm Bakanlığı’nda bugün gerçekleşen kabulde konuşan Sucuoğlu, KKTC’deki turist sayısının artırılması için yapılacak girişimlere değinerek, pazartesi İstanbul’da bir görüşmesi olacağını, salı günü ise Antalya’daki tur operatörleriyle bir araya geleceğini belirtti.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile tanışıklıklarının geçmişe dayandığını, Tütüncü’yü görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Sucuoğlu, “Antalya hem turizm açısından rakibimiz hem de yakın ilişki içinde olduğumuz bir bölgedir” dedi.

TÜTÜNCÜ

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise kabuldeki konuşmasında, Beyarmudu Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını ifade ederek, belediyenin düzenlediği festivale katılacaklarını vurguladı.

Faiz Sucuoğlu’nun Turizm Bakanlığı görevine getirilmesini memnuniyetle karşıladığını belirten Tütüncü, “KKTC’deki turizm her yıl daha iyiye gidiyor” yönündeki gözlemini paylaştı.

Kıbrıs’ı yeryüzünün en özel parçalarından biri olarak gördüğünü de dile getiren Hakan Tütüncü, 5 ilde 4 milyon insana hizmet veren belediyelerden oluşan Akdeniz Belediyeler Birliği’nin her konuda desteğe hazır olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye Bakan Sucuoğlu’nu ziyaretinde KKTC Antalya temsilcisi Münir Erer Korman eşlik etti.