Özlem Çimendal

Sağlık eski Bakanı Salih İzbul’un inşaatı sona eren Çocuk Onkoloji servisinin teknik sorunlarının giderilmesi üzerine bakanlığın hummalı bir çalışma yaptığı açıklamasının üzerinden 4 ay geçmesine rağmen Çocuk Onkoloji servisi hala hizmete girmedi.

Kısa sürede taşınacağı söylenmişti

Sağlık eski Bakanı İzbul görevi sürecinde yaptığı açıklamalarda, Çocuk onkoloji hastalarımızın yeni binaya taşınmaması yönünde bir düşüncemiz asla olmamıştır. Ancak, geceleri nöbet hizmetlerinin yürütülmesine yönelik bazı sıkıntılarımız var. Bu konuda kısa bir süre zarfında önlemleri alıp, çocuk onkoloji servisini de yeni binaya taşıyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

“Her türlü teknik altyapı tamam”

Sağlık eski Bakanı İzbul’un merkezde Çocuk Onkoloji Servisi için gerekli her türlü teknik altyapı düzenlemesinin yapıldığını açıklamasının üzerinden geçen süre zarfında henüz daha bir adım atılmadığını söyleyen çocuk hasta yakınları,  Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’ndan merkezin son durumuyla ilgili açıklama talep ettiler.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail: Bakanı ziyaret etmeyi bekliyoruz

Hükümetin kurulmasından sonra Sağlık bakanını ziyaret edeceklerini anlatan Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ise “ Bir radyasyon onkoloğu istihtam edildiğini öğrendik” dedi.

“Yakında açılacağı duyumunu aldık”

 “Çocuk Onkoloji Servisi’nin yakında açılacağını duyduk şu an bekliyoruz” şeklinde konuşan Kocaismail, hükümetin değişmesi nedeniyle henüz Sağlık bakanıyla  görüşme imkanları olmadığı için son durum hakkında yorum yapamayacağını belirtti.

“Önceki hükümette hiçbir bilgi verilmedi, şimdi ise bekliyoruz”

Kocaismail, “Eski bakana sitemlerimi iletmiştim. Kendileriyle görüşme şansı bile yakalayamamıştık. Bize bilgi verilmediğini, o nedenden dolayı da hiçbir açıklama yapamadığımızı da kendilerine iletmiştik. Çocuk Onkoloji servisi yarın açılacak olsa haberimizin olmayacağını çünkü bize bilgi verilmediğini kendilerine söylemiştik” şeklinde konuşarak, Bakan Sucuoğlu'nun konuya daha hassas davranarak, son gelişmeleri kendileriyle paylaşmasını umut ettiklerine işaret etti.