Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, havayolu şirketlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek, KKTC’deki ulaşım sıkıntılarını hakkında görüşmelerde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre toplantıya Türk Hava Yolları KKTC Genel Müdürü Ömer Uzun, AtlasjetKKTC Müdürü Osman Malyalı, Pegasus Havayolları KKTC Temsilcisi Zeki Ziya, Onur Air, Borajet, Sun Express ve TailwindAir KKTC Temsilcisi Fatih Arıdağ katıldı.

Sucuoğlu kabulde, KKTC’nin ambargolar altında olmasından dolayı ulaşımda da sıkıntılar yaşadığını söyleyerek,havayolu şirketleri ile ulaşım konusunda yapılabilecek işbirliği seçeneklerini görüştü.

Sucuoğlu, Mısır’a giden Rus uçağının düşürülmesi ile Rus devletinin Mısır’a uçuşlarını durdurması üzerine yeni turizm pazarı arayışlarına girdiklerini de söyledi.

Turizm Bakanlığı olarak Rus tur operatörlerine KKTC pazarına yönelmeleri konusunda teklif yaptıklarını söyleyen Sucuoğlu,KKTC’nin tanınmamış olmasından dolayı ulaşım konusunda bir takım sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntıları aşabilmek için KKTC’ye uçan havayolu şirketleri ile görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sucuoğlu, özellikle Rus pazarı konusunda havayolu şirketleri ile bazı çözüm önerileri ortaya çıktığını, bu çözüm önerilerini tur operatörleri ile paylaşacaklarını ve çözüm yolu arayacaklarını ifade etti.