Haluk Doğandor

İsmail ve Bahar saygılı çiftinin biricik kızları 4 yaşındaki, otizm hastası minik Suden’in yaşam şartlarının zorluğu karşısında basında yer alan haberlerin ardından, Vakıflar İdaresi, Saygılı Ailesi’ne başını sokabileceği bir göz odalık vakıf malını tahsis etti. Evin onarımının ardından muhtemelen yarın aile eve yerleşebilecek.

Baba İsmail Saygılı

Saygılı Ailesi’nin yaşam şartlarının ve ekonomik zorluklarının gereği kaldıkları geçici yerlerdeki ortamın minik Suden’in hayatını sürdürmesine olanak tanımadığı gerekçesiyle aile basın yardımıyla sesini duyurmuştu. Ailenin yaşadığı dramı dikkate alan Vakıflar İdaresi, minik Suden’in daha rahat ve hijyenik ortamda sağlıklı yaşayabileceği vakıf malı bir daireyi aileye tahsis etti.

Ev boyanıyor

Aileye tahsis edilen eve gelen Kıbrıs Medyatör burada baba İsmail Saygılı ile konuştu. Oldukça mutlu olduğunu ifade eden İsmail Saygılı şunları söyledi;

Bizim için önemli olan kızımız Suden’in daha sağlıklı bir ortamda yaşamasıydı. Bizim yaşadığımız zorlukları başından beri iyi bilen ve bize karşılıksız destek olan, zor günümüzde yardımımıza koşan ve olayın duyurulmasını sağlayan Girne İskan Dairesi’nde çalışan Serkan Çakır arkadaşımıza teşekkür borçluyuz. Ardından yaşadıklarımızı yansıtan ve basında paylaşan basın mensubu arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz. Bizi zor durumdan kurtararak, evi tahsis eden Vakıflar İdaresi Müdürü İbrahim Benter ve Vakıflar İdaresi’ne de minnet borçluyuz.

Kendilerine tahsis edilen bir göz oda, mutfak ve salondan oluşan eve çok sevinen İsmail Saygılı, evin boyanmasının ardından muhtemelen yarın taşınacaklarını söyledi. Kızları Suden’in de çok mutlu olduğunu artık, soğuktan üşümeden ve temiz bir ortamda kızlarının tedavisini sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: Kıbrıs Medyatör