Rana Sarro

Gayretköy’de bir dere yatağı içerisinde, Dragunov (Kanas) marka uzun menzilli bir suikast silahı bulundu. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık altı yıldır, ülkede Dragunov (Kanas) marka uzun menzilli bir suikast silahının varlığının polisin bilgisinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, dün Gayretköy’de bir dere yatağı içerisinde; söz konusu silah ve silaha iki adet dürbün, bir adet şarjör, 44 adet 7,62 mm çapında canlı mermi ile bir adet 9 mm çapında canlı merminin gömülü olarak bulunduğu belirtildi.

TRAKTÖRÜN SABANLARINA TAKILDI

Polise yakın güvenilir bir kaynaktan edinilen bilgiye göre, bahse konu suikast silahı, Gayretköy’de dere yatağı içerisinde traktörle ekin süren bir vatandaş tarafından bulundu ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bildirildi. Konu silahın bidon içerisine konduğu ve dere yatağına gömüldüğü anlaşıldı. Gömülü vaziyette olan ve içerisinde silahın bulunduğu bidon, traktörün sabanlarına takılmasıyla açıldı ve silah açığa çıktı. Konu silahın uzun zamandan beri gömülü olduğu öğrenildi.

YÜCEL EROL’UN GÖMDÜĞÜ DÜŞÜNÜLÜYOR

Polis, suikast silahının, 12 Mayıs 2009 tarihinde cinayete kurban giden Yücel Erol zamanından kalma olduğu ve bu silahın Yücel Erol tarafından gömüldüğü üzerinde duruyor. Polis, Yücel Erol’un bu gibi silahları ülkeye getirtip, Güney Kıbrıs’a pazarladığı yönünde, o yıllarda polise ulaşan bilgiler üzerinde duruyor. Konu silahın, Yücel Erol’un ülkeye getirttiği silahlardan biri olduğu düşünülüyor.

SİLAH ARANMIŞ VE BULUNAMAMIŞTI

Yücel Erol cinayetinin ardından, silahın varlığının bilgisinde olan polis ekipleri tarafından birçok kez aramalar yapıldığı ancak silaha rastlanamadığı belirtiliyor. Suikast silahının bulunduğu bölgede, daha silah olabileceği de düşünülüyor.

BU SİLAH YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Hatırlanacağı gibi, Yücel Erol’un öldürüldüğü dönemde, Türkiye’den getirdiği veya getirttiği Kanas marka uzun menzilli suikast silahı yüzünden öldürüldüğü; silahın adaya getirilmesinden rahatsız olan kişilerin korkarak paniğe kapıldığı ve Yücel Erol’un infazı emrinin verildiği iddia ediliyordu.

LAV SİLAHI OLAYI

Erol’un adı 6 Haziran 2007 yılında da, Kayalar Köyü’nde faaliyet gösteren Prenses isimli Gece Kulübü’nün lav silahıyla bombalanması olayına karışmış, Prenses Gece Kulübü’ne lav silahı ile saldırıda bulunan bir şâhısa, silahı Yücel Erol’un verdiği iddia edilmişti.