Suna ERDEN 

KKTC’ye 2009 yılında getirtildiği iddia edilen ve 6 yıl sonra Lefkoşa Cürümleri Önleme Şubesi Ekipleri tarafından Gayretköy’deki bir dere yatağı içerisinde bulunan Dragunov (Kanas) marka uzun menzilli suikast silahı üzerinde yapılan incelemede her hangi bir ize rastlanılmadı. Yapılan parmak izi incelemesinde ne silahın, ne de silahla birlikte bulunan diğer emarelerin üzerinde parmak izi bulunamadığı öğrenildi. Silah üzerinde yapılan balistik incelemede ise KKTC’de herhangi bir olayda kullanılmadığı tespit edildi. 

YÜCEL EROL’UNDU İDDİASI 

Polis,4 Kasım 2014 tarihinde Gayretköy’deki bir dere yatağı içerisinde toprağa gömülü olan ve 6 yıldır aranan Dragunov (Kanas) marka uzun menzilli silah ile silaha ait iki adet dürbün, bir adet şarjör, 44 adet 7,62 mm çapında canlı mermi ile bir adet 9 mm. çapında canlı mermiyi bulmuştu. Bulunan suikast silahının Lapta bölgesinde,12 Mayıs 2009 akşamı başına sıkılan 6 kurşunla öldürülen Yücel Erol’a ait olduğu iddia edilmiş,Erol’un Mustafa Çavga, Hasan Nur ve Emin Özbeyit’i öldürmek amacı ile silahı getirttiği öne sürülmüştü. 

SİLAH ÜZERİNDE KİMSENİN İZİ ÇIKMADI 

Bidon içerisinde yerin bir metre altında gömülü olan silah ve silahla birlikte bulunan kanıtlar üzerinde yapılan incelemede her hangi bir sonuca varılamadı. Yapılan incelemede parmak izine veya herhangi bir kanıta ulaşılamadığı öğrenildi. Silah üzerinde yapılan balistik incelemede ise KKTC’de herhangi bir olayda kullanılmadığı tespit edildi.