Doğduğu yer İslamköy'de toprağa verilecek olan Süleyman Demirel'in Çalça Tepesi'nde 58 bin metrekare alanda kurulu anıt mezara ya da aile mezarlığında eşi Nazmiye Demirel'in yanına defnedilmesi bekleniyor.

Demirel'in kardeşi İşadamı Şevket Demirel tarafından yapımına 2000 yılında başlanan 58 dönümlük arazi üzerine kurulu anıt mezar, İslamköy'ü kuşbakışı gören bir mevkide bulunuyor. Etrafı çam ağaçlarıyla çevrili arazide Demirel'in 9. Cumhurbaşkanı olmasını simgeleyen 9 sulama havuzu bulunuyor. Tepede Demirel heykelinin yanındaki çukur halde bulanan alan ise mezar olarak ayrıldı ancak henüz tamamlanmadı.

Demirel'in defnedilme ihtimali olan yerler arasında aile mezarlığı da bulunuyor. Burada eşi Nazmiye Demirel'in yanı sıra annesi Ümmühan ve babası Hacı Yahya Demirel'in de mezarları bulunuyor.

Demirel'in vefatından duydukları üzüntüyü dile getiren İslamköy Muhtarı Hakkı Gökçınar, "Sayın Demirel'in nereye defnedileceği henüz netlik kazanmadı. Cenazesi Çalça Tepesi'ndeki anıt mezara veya köy mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedilecek. Bu konuda bize resmi bir talimat gelmedi. Kesin olmamakla birlikte Cuma günü defnedilmesi bekleniyor" dedi.