Geçtiğimiz gün Vakıf Anaokulu Müdürü Suna Elcil'in öğretmen Ojen Topçu'yu darp ettiğiyle ilgili basına yansıyan haberlerle ilgili olaran Vakıf Anaokulu Müdürü Suna Elcil yazılı bir basın açıklaması yaparak hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu iddia etti.

Suna Elcil, olayla iligli olarak, "Eşimin KTÖS Genel Sekreteri olması dolayısı ile yaptığım tüm yazılı şikayetler Eğitim Bakanlığı tarafından hasıraltı edilerek okulumdaki öğretmenlerin biri hariç tümü ile husumet ve sorun yaşayan öğretmen Özen Topçu üzerinden ben ve eşim dövülmek istenmektedir." dedi.

Vakıf Anaokulu Müdürü Suna Elcil'in açıklaması şöyle:

"Vakıf Anaokulu Müdürü olarak okulumda bulunan öğretmen Özen Topçu’ya darp ettiğimle ilgili bazı internet haber sitelerinde ve gazetede çıkan haberlerin ilgili şahsın polise yaptığı şikayet üzerine yayınlandığını ve tamamen asılsız olduğunu vurgulamak isterim.

Söz konusu öğretmen hakkında 2014 yılından beri Eğitim Bakanlığı’na yazdığım şikayet mektupları çerçevesinde uzun bir süreden beri okul müdürü olarak bana ve okulumdaki öğretmenlere karşı husumet beslediği ortadadır. İlgili öğretmen çalışma arkadaşları ile sürekli olarak tartışan, onlara sözlü tacizde bulunan, bir kişidir. Okulumdaki öğrenci azalması dolayısı ile kadro fazlasıdır ve geçen yıldan beri boşta oturmaktadır. Eğitim Bakanlığı tarafından geçen yıl başka bir okula ve Eğitim Bakanlığı’na görevlendirilmesine rağmen, yanlış yapılan görevlendirmeyi bahane ederek mahkemeye başvurmuş ve ara emri olarak başka bir okula gitmemekte ısrar etmektedir. Bir öğretmenin mazeret izni yıllık olarak 15 gün olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl mazeret izni ile birlikte 24 gün okula gelmemiş, izin almadan da yurtdışına çıkış yapmıştır.

Geçtiğimiz yıl öğretmen olan eşi mesai saatleri içerisinde okula gelmiş ve öğretmenlere yaptığı taciz neticesinde polise şikayet edilmiştir. Yine aynı öğretmenin eşi kendi facebook sayfasından ağza alınmayacak küfürlerle beni hedef aldığı açık olan yazılar yazmış ve konu dönemin Eğitim Bakanı Sn. Kemal Dürüst başta olmak üzere şimdiki Başbakan Sn. Hüseyin Özgürgün’e de belgeleri ile beraber şikayet edilmiştir.

Eşimin KTÖS Genel Sekreteri olması dolayısı ile yaptığım tüm yazılı şikayetler Eğitim Bakanlığı tarafından hasıraltı edilerek okulumdaki öğretmenlerin biri hariç tümü ile husumet ve sorun yaşayan öğretmen Özen Topçu üzerinden ben ve eşim dövülmek istenmektedir. İlgili şahsın polise yaptığı şikayetin doğru olduğu kabul edilerek basında yargısız infaz yapıldığı haberin veriliş şeklinden açıkça ortaya çıkmaktadır. “Şener Elcil’in hanımı öğretmeni darp etti” diye haber yapmak basın etiğine uymadığı gibi, gerçek niyeti de göstermektedir. Konuyu aktaran internet siteleri ve gazeteler ile ilgili hukuksal dava hakkım saklıdır. Öğretmen Özen Topçu’nun okulumdaki bir öğretmen haricinde tüm öğretmenlerle sorunu vardır ve bu darp tamamen bir senaryodur. Olayın gerçekliğini öğrenmek isteyen tüm basın mensuplarını okula gelip, görgü şahitleri, okul çalışanları ve tüm öğretmenler ile görüşmeye davet ederim."