Devrim DEMİR

Arkadaşları ile Cuma akşamı Mağusa’da bir barda partiye katılan ve daha sonra çıkan kavga sonucu evine kaçan Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun şüpheli ölümü ile ilgili polisin başlatmış olduğu soruşturma devam ediyor.
Cumartesi günü gece geç saatlere kadar bölgedeki kamera görüntülerini inceleme altına alan Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis ekipleri bir kişiyi tutukladı.

Soruşturma amaçlı gözaltına alınan zanlı Jeremioue Osi Udumioh isimli kişi dün tutukluluk talebiyle Mağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Umut İnan huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, olayın ciddiyetine dikkati çekerek zanlının soruşturma amaçlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Kavgadan kaçarak evine sığındı 

Müfettiş Hilmi Sonoğlu, 26 Aralık tarihinde sabah saat 06.30 sıralarında Gülseren bölgesi Faiz Kaymak Sokak’ta bulunan Kaymak Apartmanın önünde bir şahsın ölü olarak bulunduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi.

Sonoğlu olay yerinde yapılan incelemede cesedin DAÜ öğrenci olan 22 yaşındaki Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’ya ait olduğunu tespit edildiğini ifade ederek soruşturma başlattıklarını kaydetti.
Yapılan soruşturma da olayın öncesi olduğunu açıklayan Müfettiş Sonoğlu ,”Queen Anne” isimli eğlence mekânında içlerinde ölen gencinde bulunduğu Afrika kökenli iki grup arasında sabah saat 04.00 sıralarında kavga çıktığını ve ölen gencin kaçarak kalmakta olduğu apartman dairesine sığındığını ifade etti.

18 metre yükseklikten düştü

Soruşturma memuru mahkemede verdiği ifadede kavgaya karışan Afrika kökenli bir gurubun ölen gencin arkadaşını zorla alı koyduktan sonra adresini öğrenerek Meindinyo’nun kalmakta olduğu apartmana gittiklerini söyledi.
61 nolu daire kapısının açılması ile kavganın daire içinde de devam ettiğini ifade eden Sonoğlu,  Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun balkona kaçarak 18 metre yükseklikten beton zemine düştüğünü kaydetti.

Udumioh 3 ayrı suçtan yargılanacak

Gazi Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Hilmi Sonoğlu mahkemede verdiği ifadede zanlı Jeremioue Osi Udumioh’un 26 Aralık tarihinde “mülke tecavüz”, “zorla alıkoyma” ve “ciddi darp” suçlaması ile tutuklandığını anlattı.

Olaya karışan 5 Afrika kökenlinin daha olduğunu belirten Sonoğlu, soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek süreye ihtiyaçları olduğunu belirtti. Hilmi Sonoğlu,  alınması gereken ifadelerin ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin olduğunu söyleyerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.