Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 2 kişinin cenaze töreninin düzenleneceği Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda çiçekliğin yanına bırakılan çanta polisi harekete geçirdi. Çevre güvenliğini alan polise "töreni provoke" ettikleri iddiasıyla tepki gösteren gruptan bir kişi, çantayı önce tekmeledi, daha sonra içinden çıkan tereyağı ve eti polise fırlattı.

Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Adana'ya gönderilen Dilan Sarıkaya ve Erhan Avcı için Adana Tren Garı'nın önündeki Uğur Mumcu Meydanı'nda tören organize edildi. Saatler öncesinden alana gelen vatandaşlar, burada çeşitli sloganlar attı. Törenin başlamasına yarım saat kala, MOBESE kameralarından alanı inceleyen polis ekipleri çiçekliğin yanına bırakılmış bir çanta olduğunu fark etti. MOBESE merkezinde görevli ekipler, durumu hemen alandaki ekiplere ve bomba imha uzmanlarına bildirdi.

ÇANTAYI TEKMELEDİ, İÇİNDEKİLERİ POLİSE ATTI

Polis, şüpheli çantanın bulunduğu yeri çevirdi. HDP'nin seçim aracından gruba "Lütfen geri çıkalım" anonsları yapıldı. Alana yakın olan bomba imha ekiplerinin robotu hazırladıkları sırada bir grup, polisin töreni provoke ettiğini iddia ederek tepki gösterdi. Güvenlik şeritlerini aşan grubu, vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Ancak bir kişi, koşarak çantaya tekme attı. Daha sonra içinden çıkan tereyağı ve eti polise fırlattı. Bunun üzerine alanda bulunan birçok kişi polise tepki gösterdi. Yaşanan bu olay sonrası bomba imha aracı ve polisler alandan çekildi. Ankara'daki patlamada güvenlik zafiyeti tartışılırken, yaşanan bu olay sonrası "İçinde ya bomba olsaydı" sorusunu akıllara getirdi.

Şüpheli paketi tekmeledi!

Şüpheli paketi tekmeledi!