Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 7 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı 2'inci gününe girdi. Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Dün sabah Diyarbakır Valiliği'nce ikinci bir emre kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağı Sur ilçesindeki 7 mahallede devam ederken, operasyonlar da sürüyor. Dünden beri devam eden operasyonlar tüm hızıyla sürerken özellikle teröristlerin yoğunlukta bulunduğu Hasırlı ve Fatihpaşa mahalleleri güvenlik kuvvetleri tarafından ablukaya alındı. Gece boyunca sürdürülen operasyonlar sabahın ilk ışıklarıyla yoğunlaştırıldı.

OPERASYONDA 1 POLİS ŞEHİT, 6 POLİS YARALANIRKEN, 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Dün sabah saat 06.00'da başlayan ve özel harekat timleri, terörle mücadele ekiplerinin yanı sıra askerlerin de destek verdiği operasyonda teröristler tarafından ara sokaklara döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlatılması sonucu devrilen araçta bulunan Cem Tayfun şehit olurken, çıkan çatışmalarda 3 terörist öldürülmüş ve 6 polis memuru da yaralanmıştı. İkinci gününde de devam eden operasyonlarda Sur ilçesine girişlere izin verilmedi. Etrafı surlarla çevrili olan ilçede polis ekipleri açık olan girişleri ise demir bariyerle kapattı. Çok sayıda polisin sevk edildiği bölgeye özel harekat timlerinin çoğunlukta olduğu görüldü. Polis ekipleri tarafından önceden belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi. Operasyonda daha önceden belirlenen evlere baskınlar düzenlendi. Baskınlarda terör örgütü üyelerine ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

BOMBALI SALDIRIDA DEVRİLEN ZIRHLI POLİS ARACI KALDIRILIYOR

Dün başlatılan operasyonda teröristler tarafından Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak'a döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlatıldığı ve 1 polis memurunun şehit olduğu hain saldırı sonrasında devrilen aracın bölgeden kaldırılması için çalışma başlatıldı. Polis ekipleri zırhlı aracın devrildiği bölgede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra arcın kaldırılması için çalışma başlatıldı.

TERÖRİSTLER ORTAOKULU KARARGAH OLARAK KULLANIYOR

Dünden itibaren büyük operasyonun başlatıldığı Sur ilçesine bağlı Hasırlı Mahallesi'nde bulunan Süleyman Nazif Ortaokulu'nun bir süre önce teröristler tarafından boşaltıldığı istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. İstihbarat raporlarına yansıyan olayda terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan gelen teröristler ve terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H üyeleri tarafından karargah olarak kullanılan Süleyman Nazif Ortaokulu'nun bu durumdan dolayı 2015-2016 eğitim öğretim yılına başlamadığı ve buradaki öğretmen ile öğrencilerin başka okullara kaydırıldığı belirtildi. Yine istihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre okulu karargah olarak kullanan teröristlerin çevredeki ara sokaklara el yapımı bombalar yerleştirdiği ve bölgenin gözetlenerek gelecek olan polis araçlarına yönelik bombalı eylem yapılacağı belirtildi. Tüm bu istihbarat bilgileri doğrultusunda büyük bir operasyon düzenleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, operasyonu havadan görüntü çeken helikopter ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ile kriz merkezinden izleyerek yönetiyor. Havadan çekilen ve an be an Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kriz merkezine aktarılan görüntülere göre operasyona katılan ekipler uyarılıyor.

Büyük operasyonun devam ettiği Sur ilçesinde yer yer çatışmalar devam ederken, sağık ekipleri de güvenlik noktalarında hazır bekletiliyor.

Sur ilçesindeki büyük operasyon devam ediyor

Sur ilçesindeki büyük operasyon devam ediyor

Sur ilçesindeki büyük operasyon devam ediyor