Evrim Kamalı

Lefkoşa’da yapılan uyuşturucu operasyonunda tutuklanan zanlı Nanle Joel Sura’nın aleyhine 3 gün daha tutukluluk emri alındı.

Mahkemede mesele ile ilgili ifade veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener, zanlı Nanle Joel Sura’nın 28 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında Mağusa veLefkoşa’da meydana gelen sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Düzener, 2 Nisan saat 17.00 sıralarında zanlı Nane John Şura’nın evinde mahkeme emri ile yapılan aramada 2 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ve 3 adet boş uyuşturucu paketi ele geçirildiğini söyledi.

Zanlının uyuşturucu maddeyi 28 Mart tarihinde Mağusa’da 9 gram ağırlığında 3 paket halinde Said Abubakar’dan 500 TL’ye aldığına dair gönüllü ifade verdiğini söyledi. Çavuş, tutuklanan zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve henüz laboratuar sonuçlarının çıkmadığını belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için  3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.