Zorkun Taşer

Kumyalı İlkokulu’nda branş ve sınıf öğretmeni sıkıntısı velileri eyleme götürdü. 2014-2015 eğitim öğretim yılına beş öğretmenle başlayan Kumyalı İlkokulu’nda, eksik  olan iki  öğretmenin atanacağı yönünde  söz verilmesine karşın  atamalar yapılmadı. Eğitim yılında yarıya yaklaşılmasına rağmen hala atanmayan öğretmenler nedeniyle veliler  okulda eğitim gören 73 çocuğunu iki gündür okula göndermiyor. Yaşanan sıkıntıları  Diyalog’a  anlatan veliler, “Bu şekilde öğretmen eksikliği devam ederse biz de başlattığımız  süresiz grevi devam ettirerek çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” dedi.

“Eski bakan sözünü tutmadı”

Eğitim yılının başında eski  Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu’nun okulu ziyaret ederek öğretmen sıkıntısını giderecekleri  yönünde söz verdiğini anlatan Kumyalı İlkokulu  Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Öztürk, “Bakan değişti verilen sözler yerine getirilmedi. Biz de  eylem kararı aldık. 2014- 2015 öğrenim öğretim yılının başında okulda branş ve sınıf öğretmeni eksikliğinden dolayı eylem yapacağımızın uyarısında bulunmuştuk. Eski Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu okulumuza gelerek bize söz vermişti, ancak sözünü tutmadı, bakan değişti bizim için yine değişen birşey olmadı” dedi.

73 çocuk iki gündür okula gitmiyor

Öztürk,  “Verilen sözlerin tutulmamasını protesto için biz de süresiz greve gitmeye karar verdik. İki gündür çocuklar okula gitmiyor. Okulun ihtiyacı olan öğretmenler okula atanmadığı sürece süresiz grevimizde devam edecek. 73 çocuk şuan da bakanlık yüzünden okula gitmiyor”  diye konuştu.

“Okul açıldığından beri  bizi oyalıyorlar”

Bakanların okul açıldığından bu güne kadar  kendilerini oyaladığını ifade eden Öztürk,  “Her seferinde bakanlık bize, 15 gün süre verin diye söz verip gönderiyor.  Bu çocukların okula ihtiyaçları var. Ne branş öğretmeni var, ne de sınıf öğretmeni. Okulda beş öğretmen var. Bu beş öğretmen sağlıklı bir eğitime yetişemiyor” dedi.

“Bakan bizi kabul etmedi”

Dün  Milli Eğitim Bakanlığı’na giden bazı veliler ve Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Öztürk, bakanın içeride olduğu halde kendilerini kabul etmediğini iddia ederek şunları kaydetti, “Bakanla görüşmek için bakanlığa gittik. Ama kendisi içeride olmasına rağmen görüşemedik. Ne müsteşar, ne de diğer yetkililer bizimle görüşmedi. Bu şekilde devam etmesi durumunda yarın çocukları da alıp eyleme gideceğiz. Bu çocukaları öğretmenler gelene kadar okula gitmeyecek.”